Studenti nakupují v Tescu levněji, nyní i o víkendu

studenti

Již minulý rok v říjnu zavedl obchod Tesco desetiprocentní slevu pro všechny studenty starší osmnácti let. Studenti tak pomocí karty ISIC v kombinaci s věrnostním programem Clubcard mohli využívat slevy při nákupu, a to po všechny dny v pracovním týdnu, tedy od pondělí do pátku. Od pondělí 22. dubna ale mají možnost nakupovat kromě všedních dní i o víkendu.

Nejoblíbenější benefit 

Studenti, kteří se po bujarém víkendu zpravidla vrací v neděli zpět na kolej, mohou v klidu udělat nákup v Tescu. Studentskou slevu mohou studenti uplatnit na celý nákup, a to včetně zboží, které je v danou chvíli zlevněné. Nákup díky slevě nevyjde až tak draho.

supermarket

Foto: Pixabay

Jedná se jednoznačně o jeden z nejoblíbenějších benefitů a studenti jej využívají i v případě, že to do nejbližšího Tesca mají poměrně daleko. Nejčastěji jej využívají v Praze, Brně a v Hradci Králové. Studenti využívají slevu pomocí aplikace Clubcard. Tu začala právě díky slevě používat plná třetina studentů.

Další zajímavé statistiky

Díky provedenému průzkumu má Tesco i dobrý přehled o nákupních zvyklostech studentů. Ti dávají např. přednost zdravým potravinám a jen 15 procent z nich na výživové hodnoty nekouká. Podle průzkumu pak slevu využily 3/4 studentů z 624 dotazovaných. Třetina jí potom využívá i při nákupech s rodiči. Měsíční nákup je vyjde průměrně na 1000 až 3000 korun.

Studentský benefit bude tedy nyní pravděpodobně ještě oblíbenější a studenti si do Tesca budou hledat cestu ještě častěji než doposud, potkáte je tam i o víkendu. Výhodné studentské benefity se mají navíc nově rozšířit i do Maďarska a Slovenska.

Zdroje informací: https://moneymag.cz/ekonomika/tesco-rozsiruje-studentskou-slevu-na-prukaz-isic-i-na-vikendy.kgt8ifdr

https://m.finparada.cz/8065-Tesco-prinasi-studentum-slevu-10-procent-na-prukaz-ISIC.aspx

Náhledové foto: Pixabay

Peníze mě vždy fascinovaly. O své zkušenosti se s vámi rád podělím.