Hlavní obsah

Nová Dacia Duster nabídne za překvapivě málo peněz tovární kempovací vestavbu. Celkem pohodlně se vyspí celá rodina

Foto: Dacia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Dacia Duster proti předchozí generaci značně prokoukla. Je také známé, že Dacii skutečně zajímá zpětná vazba klientů, a proto představila tato rumunská automobilka skvělé kempovací doplňky pro svůj bestseller. Díky tomu je tohle SUV ještě atraktivnější, přičemž nabízené tovární vychytávky nejsou ani drahé.

Článek

Třetí Dacia Duster se opět nabízí se čtyřkolkou, díky čemuž se toto SUV řadí k cenově nejdostupnějším modelům s pohonem všech kol v segmentu. Nicméně 4 × 4 není vždy nutné, jelikož i obyčejná předokolka Duster díky vyšší světlé výšce zvládne projet lehkými terény.

Za poslední roky se neméně populárním stalo rovněž kempování v různých obytňácích, což dalo vzniknout řadě firem zabývajících se obytnými vestavbami. A protože to Dacia věděla a vyslyšela požadavky svých klientů, začala kempovací výbavu nabízet i továrně.

Foto: Dacia

Camping box stojí necelých 40 tisíc, matrace k němu pak bezmála 8 tisíc.

Není proto s podivem, že se pro nový Duster objevil v továrních doplňcích takzvaný Camping box za 38 990 Kč, což je dřevěná krabice rozložitelná na dvojlůžko, kam můžete dát tovární skládací matraci o délce 190 cm a šířce 130 cm za dalších 7 790 Kč. Neméně užitečné jsou také zatemňovací rolety, které vám vyrobí stín/tmu za 4 790 Kč.

Pokud cestujete ve více lidech, hodí se prostorný podlouhlý střešní stan za 8 990 Kč, upínatelný za páté dveře. Díky tomu získáte životní prostor o délce 5,6 metru a výšce 1,7 metru. Uvnitř se tak vyspí dvě až tři osoby, zatímco na verandě kryté metrovou markýzou si můžete rozbalit stolek a židle.

Pokud byste potřebovali převézt více věcí, hodí se střešní galerie (zahrádka) s nosností 75 kg, která vyjde na 14 498 Kč. Tyto doplňky mimo zahrádky pořídíte za totožné ceny i na Jogger.

Kempovací příslušenství tak parádně rozšiřuje možnosti populárních dacií, nicméně pokud vám nevyhovují, najdete u nás řadu různých společností, které se zabývají výrobou kempingových doplňků. A dost často nabídnou i daleko zajímavější řešení, než zvládne samotná automobilka.

Načítám