Že se nestydíš, křičeli na májových oslavách na Paroubka. Ten si s odpovědí nebral servítky

Slovní přestřelka neminula ani expremiéra Jiřího Paroubka.

Paroubek měl slovní incident na prvomájové akci v Praze

Průvody, setkání s lidmi a také trochu názorových střetů. To všechno nabídly dnešní prvomájové akce v centru Prahy. Sešli se na nich komunisté, sociální demokraté, anarchisté i studenti. Na všechna setkání dohlíželi policisté. Žádné vážnější incidenty řešit nemuseli. Slovních potyček však bylo dost – jedna neminula ani expremiéra Jiřího Paroubka.

Na Střelecký ostrov k desce, která připomíná první dělnickou oslavu prvního máje v Praze v roce 1890, dorazili během dne představitelé bývalé vládní sociální demokracie.

ČTĚTE TAKÉ: Pochod anarchistů v centru Prahy: Cestou údajně poškrábali sporťák, policie rýhy nenašla

Po nich nechyběli ani politici ČSSD - tedy České suverenity sociální demokracie. Její předseda, bývalý premiér Jiří Paroubek, se při odchodu dostal do konfliktu s jedním z odpůrců. „Že se nestydíš,“ nařkl ho muž. Paroubek mu odvětil: „Za co, ty vo*e!“

K několika slovním přestřelkám došlo i na setkání zhruba dvou stovek příznivců KSČM. Ti se pustili zejména do příznivců NATO a Evropské unie. „Jsme rádi, že jsme v Evropské unii a určitě nechceme podporovat masového vraha Putina,“ řekl jeden z mužů, který se s komunisty dostal do názorové potyčky.

Odpoledne uspořádali na Střeleckém ostrově piknik anarchisté. Pražští občanští demokraté odpoledne zorganizovali prvomájovou akci pro celou rodinu na Kampě.

Na všechna shromáždění na Střeleckém ostrově dohlížely desítky policistů - a to jak uniformovaných, tak v civilu. Přítomný byl i antikonfliktní tým. „K výraznému narušení veřejného pořádku dnes nedošlo, nicméně kolegové z antikonfliktního týmu řešili několik potyček slovního rázu,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rudé vlajky a Modlitba pro Martu. Na Střeleckém ostrově se sešli komunisté i jejich odpůrci

Tagy: