Krvavý útok medvěda na Slovensku: Šelma napadla houbaře. Zraněný muž se spasil útěkem

Ve slovenské obci Selce, která leží v okrese Banská Bystrica, došlo k dalšímu nepříjemnému incidentu s medvědem. Zvíře napadlo a zranilo houbaře. Muži se nakonec podařilo dostat se do bezpečí. O útoku informovala obec i slovenská média.

„Vážení spoluobčané, dovolujeme si vás informovat, že ve středu 1. 5. 2024 v oblasti Dubína pokousal medvěd našeho občana. Žádáme vás, abyste byli opatrní a vyhýbali se oblasti Dubína a Čachova,“ uvedla obec na Facebooku.

Reportáž TV JOJ o útoku medvěda u obce Selce:

Jako oběť si šelma vybrala přibližně 57letého Miroslava, který byl v daných místech na houbách. Navzdory zraněním dokázal muž utéct až ke skokanským můstkům, kde ho následně našel kamarád. „Byl zkrvavený, šokovaný, tak jsem ho vzal k nám. Umyl jsem mu rány a zavolal záchranku,“ popsal pro TV JOJ přítel napadeného muže Ján Mesík.

Miroslav podle příbuzných utrpěl zranění především na rukou a tváři. Záchranáři ho po ošetření v nemocnici odvezli zpět domů.

ČTĚTE TAKÉ: Žena si dělala selfie s medvědem, ten ji pokousal. Myslela jsem, že se chce kamarádit, řekla

Incident deníku Regiony.sk potvrdilo i oddělení komunikace a propagace Slovenské státní ochrany přírody a dodalo, že se zřejmě jednalo o samici se dvěma mláďaty. Na místě je zásahová jednotka, která mapuje situaci a zjišťuje podrobnosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hrozí útoky medvědů i v Česku? Odborníci uklidňují veřejnost, tady jich žije jen několik

Tagy:
houbaření útok Slovensko Banská Bystrica medvěd Selce