Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2024 17:42
Čas čtení 1:09
Anna-Marie Hanzlíková

Student natočil film a dal ho na YouTube. Teď se stane nejmladším režisérem v Hollywoodu

Student natočil film a dal ho na YouTube. Teď se stane nejmladším režisérem v Hollywoodu
Zdroj: Letterboxd
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Po zhlédnutí krátkometrážního filmu původně zamýšleného jako maturitní projekt nabídl mladému Wesleymu Wangovi spolupráci režisér Darren Aronofsky. Ten nyní k celovečerní verzi přivedl i velké hollywoodské studio.

Pro velká plátna tak předělá Wangův film nothing, except everything Aronofského (Černá labuť, Noe) produkční společnost spolu se Sony, které projekt vyhrálo v aukční bitvěSamotný Wang si však ponechá funkci režiséra i scenáristy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Wesley Wang (@w.wang64)

Film přitom devatenáctiletý mladík původně vytvořil jako maturitní projekt. Nahrál ho ale na YouTube, kde se brzy stal virálním a posbíral řadu cen. Pojednává o středoškolákovi, který se snaží porozumět zmatku kolem sebe i ve světě skrze číslici 7. Žánrově film označuje za romantický sci-fi thriller.

Jak píše server Deadline, Aranofského snímek možná zaujal, protože má velmi podobnou linku jako jeho debut z roku 1998 s názvem Pi.

Wang je mimo jiné jedenáctinásobným národním mistrem v šachách a momentálně studuje ekonomii na Harvardu. „Rodiče přišli do Ameriky, když jim bylo 26 let, a dělali vše pro to, aby založili rodinu a podpořili mé sny. Začal jsem natáčet krátké filmy, když mi bylo 11 let, s Canonem za 300 dolarů, s obsazením kamarádů mého bratra a bez jakýchkoli kontaktů v průmyslu, než jsem obeslal stovky producentů, abych tento projekt rozjel,“ popsal příznivcům*příznivkyním v poděkování na filmovém portálu Letterboxd.

Doporučeno
V hlavní roli toxicita, stereotyp, nuda a sexualizace Zendayi. Feministická kritika filmu Rivalové V hlavní roli toxicita, stereotyp, nuda a sexualizace Zendayi. Feministická kritika filmu Rivalové 15. května 2024 11:00

„Jeden mi odpověděl a jmenuje se Scott Aharoni. Ten pak napsal Davidovi a Lily, kteří tomu filmu věřili natolik, že nám dali šanci. Ani po natočení nás nevzal žádný z velkých festivalů, a tak jsem ho bez jakýchkoli očekávání umístil na YouTube. Netušil jsem, že dnes je snazší než kdy jindy být vyslyšen, film vyletěl nahoru přes noc,“ popsal, jak se ze snahy film dostat k více lidem nakonec zadařilo na YouTube.

Díky řadě ocenění a nabídnuté spolupráci se tak Wang stane nejmladším režisérem, který natočí film ve velkém studiu.

Na celý jeho film se můžeš podívat ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse