Dortmund zahájil semifinále Ligy mistrů úspěšně, domácí výhru 1:0 nad PSG zařídil Füllkrug

Fotbalisté Dortmundu v prvním semifinále Ligy mistrů doma porazili Paris St. Germain 1:0. V úvodní půli vstřelil vítězný gól útočník Niclas Füllkrug. Odveta v Paříži se odehraje příští úterý. Postupující se ve finále utká s lepším z dvojice Bayern Mnichov - Real Madrid, jejich úterní první souboj skončil 2:2.

Dortmund (Aktualizováno: 8:48 2. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julian Brandt z Dortmundu a Vitinha z PSG ve vzájemném souboji

Julian Brandt z Dortmundu a Vitinha z PSG ve vzájemném souboji | Foto: Martin Meissner | Zdroj: Profimedia

Dortmund a PSG si opakují souboj ze skupinové fáze, v níž na podzim Pařížané doma zvítězili 2:0 a na hřišti Borussie remizovali 1:1. Čerství francouzští šampioni šli do semifinále proti pátému celku bundesligy jako favorit a usilují o druhou účast ve finále Ligy mistrů. Dortmund může do závěrečného duelu o vítěznou trofej v prestižní soutěži postoupit potřetí, v roce 1997 ji vyhrál.

Bitva gigantů vítěze nenašla. Bayern Mnichov s Realem Madrid remizoval v semifinále Ligy mistrů 2:2

Číst článek

„Bylo to zasloužené vítězství, dobrý týmový výkon. Mohli jsme dát víc gólů, ale soupeř taky. Proto je výsledek z mého pohledu v pořádku. Hodně jsme běhali, což je v takovém zápase nutné. Teď nám stačí v odvetě remíza, ale znovu zkusíme v Paříži hrát na vítězství,“ řekl trenér domácích Edin Terzic pro DAZN.

Úvod zápasu odpovídal jeho důležitosti, oba soupeři pozorně bránili. Skóre otevřeli domácí. Schlotterbeck ve 38. minutě poslal ideální pas za obranu, na ofsajdové linii se zapomněl Marquinhos a Füllkrug toho využil. Míč si ideálně zpracoval a prudkou střelou po zemi překonal Donnarummu. Připsal si třetí trefu v sezoně LM. Pro PSG navíc šlo o dvojí ránu. Autora gólu se marně snažil zblokovat Hernandez a při obranném zákroku si zranil koleno. Chvíli se snažil pokračovat, pak ale musel hřiště opustit.

Těsně před přestávkou mohla Borussia svůj náskok zvýšit, tvrdě vypálil Sabitzer a jeho pokus Donnarumma jen s námahou vykopl. Úvod druhého poločasu patřil PSG. Mbappé dostal prostor v šestnáctce a po obstřelu gólmana trefil tyč, akce pokračovala - a Hakimí orazítkoval pro změnu druhou tyč. Velkou šanci nevyužil ani hlavičkující Fabián Ruiz. Pak se dostali ke slovu zase domácí. Sancho naservíroval tutovku Füllkrugovi, autor prvního gólu však z voleje přestřelil branku.

Poločas zahozených šancí pokračoval. Hakimí deset minut před koncem ošálil obranu a uvolnil Dembélého, jenže také on branku z výborné pozice překopl. Gól na hlavě měl podruhé i hostující Fabián Ruiz, opět bez úspěchu. Dortmund nejtěsnější náskok do odvety uhájil a přiblížil se k nečekané finálové účasti v londýnském Wembley.

Úvodní utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Borussia Dortmund - Paris St. Germain 1:0 (1:0)

Branka: 36. Füllkrug. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Maatsen, Schlotterbeck - Fabián Ruiz. Diváci: 81365 (vyprodáno).
Sestavy:
Dortmund: Kobel - Ryerson (87. Wolf), Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer - Adeyemi (83. Reus), Brandt (87. Nmecha), Sancho - Füllkrug (90.+1 Moukoko). Trenér: Terzic.

PSG: Donnarumma - Hakimí, Marquinhos, Hernandez (42. Beraldo), Nuno Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz - Dembélé, K. Mbappé, Barcola (65. Kolo Muani). Trenér: Enrique.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme