Hlavní obsah

Vlak bez strojvůdce se řítil rychlostí 100 km/h. U Mníšku vykolejil a převrátil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči zasahují ve čtvrtek odpoledne u vykolejeného vlaku u obce Klínec v okrese Praha-západ. Vlak byl bez cestujících a strojvůdce, jel od obce Čisovice směrem na Měchenice a v nepřístupném terénu vykolejil.

U vykolejeného vlaku zasahoval jeřábVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Zasahujeme u vykolejeného vlaku, který byl bez cestujících. Na místě je také Drážní inspekce. Provoz na trati je zastaven,“ řekl Novinkám mluvčí Správy železnice Martin Kavka.

K nehodě došlo kolem půl druhé odpoledne. Vlak, který měl uhánět podle informací Novinek rychlostí až 100 km/h, jel zcela prázdný, uvnitř nebyli ani cestující, ani strojvedoucí. To potvrdila i mluvčí policie Michaela Richterová. „Vlak se samovolně rozjel v době, kdy se uvnitř nikdo nenacházel. Policisté se nehodou zabývají,“ dodala.

NICVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Na fotografiích z místa je vidět, že vlak sjel kompletně z kolejí a převrátil se částečně na střechu.

Foto: HZS SŽ

Pohled na nehodu z hasičského dronu

Vlak vykolejil na trati z Dobříše do Prahy. Jet měl od Čisovic na Měchenice. Podle Kavky na místo míří nehodový vlak, který by měl soupravu vyprostit.

Na místo dorazila i záchranná služba, informace o zraněných mluvčí Monika Nováková neměla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči a záchranáři na místě nehody

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

U Klínce vykolejil vlak

Výběr článků

Načítám