Hlavní obsah

Boss slovenského podsvětí se může dostat po 25 letech na svobodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud rozhoduje o podmínečném propuštění bosse slovenského podsvětí Mikuláše Černáka, jenž byl odsouzen k doživotnímu trestu, ze kterého si odseděl 25 let. Ve čtvrtek bylo jednání odloženo na neurčito, než budou vypracovány znalecké posudky.

Foto: Peter Lázár , ČTK

Mikuláš Černák u soudu v roce 2018.

Článek

Znalci z oboru psychiatrie a psychologie mají nyní 60 dnů na vypracování aktuálních posudků. V roce 2009 dostal Černák doživotí za šest vražd a objednávku vraždy podnikatele Mariana Karcela. Celkově se však přiznal ke 14 vraždám.

„Plně si uvědomuji skutky, které jsem spáchal v devadesátých létech, a upřímně se stydím za tuto část svého života. Nedá se však vrátit minulost a ani to nedokážu ovlivnit. Je mi opravdu líto, že jsem učinil velmi špatná rozhodnutí a vstoupil jsem do organizovaného zločinu. Bylo to mé osobní selhání, které mě bude pronásledovat celý můj život, tedy zbytek mého života,“ řekl dnes sedmapadesátiletý Černák u soudu. „Dovolte mi dožít svůj život na svobodě,“ dodal podle webu sme.sk Černák ve své výpovědi.

Podle webu pluska.sk se bývalý boss podsvětí v soudní síni nečekaně obrátil přímo k přítomnému synovi Petra Novotného. „Chci se vám omluvit. Zabil jsem vám otce. Znám vás jako malého kluka, od vašich čtyř let,“ řekl.

Za propuštění Černáka se přimluvil také ředitel věznice v Leopoldově. Podle slovenských médií se jedná o historicky první doporučení věznice, aby byl propuštěn člověk, který dostal doživotní trest.

Boss slovenské mafie Černák se přiznal ke 14 vraždám

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám