Hlavní obsah

Muž z Trutnovska chtěl postřílet úředníky. Skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V péči psychiatrů skončil koncem dubna 46letý muž, jenž chtěl inzultovat úředníky z Trutnovska. Policie u něho při domovní prohlídce našla arsenál historických zbraní, které hodlal použít.

Foto: Profimedia.cz

Psychicky nemocný člověk získal hned tři historické brokovnice, tzv. dvojky.

Článek

Všechno začalo, když se muž, z něhož se vyklubal případ hodný psychiatra, cestou z Trutnovska do Uherského Hradiště, kam se jel ozbrojit, rozpovídal v taxíku.

Taxikáři sdělil alarmující záměr, co bude se zbraněmi dělat, z čehož řidič nabyl dojmu, že některým úředním osobám z Trutnovska jde o zdraví, ne-li rovnou o život.

Řidič taxíku, jakmile podivný pasažér vystoupil, nelenil a podrobnosti rozhovoru s napohled ne zcela normálním zákazníkem nahlásil policii.

„Šetřením vyšlo najevo, že se jedná o psychiatrického pacienta, který si na jednom internetovém portále zakoupil tři kusy historických zbraní, pro které si jel taxíkem na Moravu,“ doplnila policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Zjištěné poznatky naznačovaly, že nejde o banální, neškodný výstřelek psychicky nemocného člověka.

Policisté provedli na chatě a v místě bydliště podezřelého muže domovní prohlídky, při nichž našli tři funkční historické brokovnice, tzv. dvojky, vyrobené do roku 1890 v hodnotě padesáti tisíc korun.

„Psychicky nemocný muž podle znalce splňuje podmínky zabezpečovací detence, protože byl v dané chvíli nebezpečný pro společnost. Znalec proto nařídil nedobrovolnou hospitalizaci v léčebně v Kosmonosech,“ dodala Pižlová.

Muž, který zaútočil mačetou na psychiatrii v Budějovicích, vyvázne bez trestu. Byl nepříčetný

Krimi

Výběr článků

Načítám