Hlavní obsah

Mladá žena kývla na práci z pohodlí domova. Přišla o čtvrt milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochota pracovat z domova za přijatelnou odměnu stála 22letou ženu z Jičínska nepříjemnou zkušenost. Adeptka home office namísto vidiny vydělaných peněz přišla o čtvrt milionu korun, které by měla pěkně dlouho splácet.

Foto: Profimedia.cz

Internetoví podvodníci oběti často připraví o všechny úspory

Článek

Stačilo jenom zareagovat a naprosto důvěřovat inzerátu, jenž vysněnou pracovní pozici nabízel. Uchazečka o práci z pohodlí domova se důsledně držela pokynů inzerentů a prostřednictvím aplikace nahrála do systému motivační dopis společně se životopisem.

Odezva společnosti, která se tvářila jako seriózní zprostředkovatel pracovních příležitostí, byla takřka okamžitá. Personalisté, za něž se podvodníci vydávali, sdělili uchazečce skvělou zprávu provázenou gratulací. A sice, že uspěla a byla vybrána jako vhodná osoba pro inzerovanou pracovní pozici. „Poté z ní měl údajný personalista pod různými záminkami postupně vylákat osobní údaje,“ uvedla policejní mluvčí Martina Jandová.

Následně se důvěřivá uchazečka o práci nestačila divit. Podvodníci se všemi potřebnými údaji a doklady v rukou založili na ženino jméno bankovní účet, jehož prostřednictvím obratem sjednali čtvrtmilionový úvěr. Peníze vybrali v hotovosti a zmizeli. Žena tak bude muset nemalou sumu splácet. Minimálně do doby, než se policii podaří podvodníky odhalit.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod a úvěrový podvod. Pachateli hrozí peněžitý trest nebo trest odnětí svobody do výše pět let,“ shrnula Jandová. Podvodníků, kteří si prostřednictvím všemožných fíglů na celosvětové internetové síti zajišťují na úkor důvěřivých lidí slušné živobytí, přibývá a policii se jich daří odhalit pouhý zlomek.

Kyberpodvodníci znovu útočí. Nabízejí přeplatky na daních, vyberou účet

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám