Hlavní obsah

Dodávka v Kyrgyzstánu srazila 29 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli poruše brzd ve čtvrtek srazila dodávka na západě Kyrgyzstánu 29 dětí ve věku od devíti do 16 let. Podle webu listu The Times of Central Asia se neštěstí stalo při slavnosti pod širým nebem, kde se děti chystaly sehrát scény z kyrgyzského eposu Manas. Řidič v autě neseděl, uvedla kyrgyzská policie, která incident vyšetřuje.

Nezabržděná dodávka v Kyrgyzstánu srazila 29 dětí.Video: Reuters

 
Článek

Užitkový vůz Piaggio Porter dětem, které se shromáždily na slavnosti v okrese Suzak v západokyrgyzské oblasti Džalal-Abad, dovezl zmrzlinu.

Jeho řidič zaparkoval na vrcholu kopce, v jehož svahu se představení mělo odehrávat. Autu se však uvolnily brzdy, sjelo ze svahu a narazilo do dětí, přes jejichž řady se poté řítilo dolů.

Podle The Times of Central Asia vozidlo zranilo 29 dětí, stav 18 z nich si vyžádal převoz do nemocnice. Sedm hospitalizovaných je nyní na jednotce intenzivní péče, tři jsou ve velmi vážném stavu.

Kyrgyzský veršovaný lidový epos o hrdinovi Manasovi, jeho synu Semetejovi a o vnuku Sejtekovi zachycuje staré mýty a legendy, ale zčásti odráží i historické události. Byl přednášen lidovými pěvci, první písemně zachycené úryvky pocházejí z roku 1856.

Řidič při nehodě v USA vyletěl z auta do vzduchu. Na zadním sedadle měl jednoroční dítě

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám