Hlavní obsah

Zábřeh novou cisternu hasičů propaguje humorným videem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Humorným videem, na kterém je atraktivní blondýnka, jež hladí luxusní vůz a laská se s ním, a také hasič, jenž si podobným způsobem pochvaluje zásahovou cisternu, propaguje Zábřeh na Šumpersku první, zcela nový centrální výjezdový automobil tamní jednotky dobrovolných hasičů v historii. Ač vzniklo náhodou, ihned se v regionu stalo hitem na sociálních sítích. Podobná videa sklízí úspěchy po celém světě, včetně ČR.

Videoklip o cisterně hasičů ze Zábřehu se stal hitemVideo: Hasiči Zábřeh

 
Článek

„Technika, kterou máme k dispozici, je zastaralá, morálně i fyzicky opotřebená. Podařilo se nám získat dotaci na nové centrální vozidlo, cisternu za 8,8 milionu korun,“ vysvětlil Novinkám velitel zábřežské jednotky dobrovolných hasičů a zároveň místostarosta města Josef Klimek (KDU-ČSL), který ve videu „hraje“ hasiče.

„Chtěli jsme ukázat, že pro naše hasiče je jejich scania to nejcennější; důležitější než luxusní bentley,“ přidala svůj pohled mluvčí města a autorka videoklipu Lucie Mahdalová.

Původně město podle ní chtělo nové zásahové vozidlo propagovat prostřednictvím speciální série fotografií scanie v bývalém lomu, nakonec tomu náhoda ale chtěla jinak.

Foto: Městský úřad Zábřeh, Novinky

Zásahové vozidlo zábřežských hasičů v bývalém lomu

Jako předloha Mahdalové posloužilo video s reklamou právě na vozidlo Bentley, které se před časem stalo terčem recesistických vtípků. „Parodie na něj loni na podzim doslova frčely. V aplikacích je volně přístupné a můžete si ho podle vlastní potřeby sestříhat,“ pověděla.

Vzpomněla si na to, když se zábřežští dobrovolní hasiči s novým vozidlem seznamovali. „Můj manžel je hasič, a tak jsem měla možnost se jedné z kondičních jízd s novým vozidlem zúčastnit. Tehdy mě napadlo, že bychom něco mohli natočit. Netušili jsme, jak to dopadne. Když jsme to ale sestříhali a já vzniklý videoklip zveřejnila, do rána měl deset tisíc zhlédnutí a dnes jich má už téměř 30 tisíc,“ uvedla.

„Využila jsem i toho, že pan Klimek je výborný herec. Takže to byla rychlá, čistá práce, u které jsme se hodně nasmáli,“ pokračovala.

Klimek se nabídnuté role nebál. „Ve svém volném čase se věnuji muzice. Práce s mikrofonem, publikem mi tedy není úplně cizí,“ řekl Novinkám s tím, že kamarádi nebo známí, i ti vzdálenější, když ho potkají, mu gratulují k „hereckému“ úspěchu. „Jeden z nich, profesionální herec, který je už v důchodu, mi volal a vyčinil mi, že mu fušuji do řemesla,“ prozradil se smíchem.

Foto: Petr Marek, Novinky

Lucie Mahdalová a Josef Klimek

Zábřeh podle Mahdalové na sociální sítě klade důraz a snaží se být na nich aktivní. „V tomto konkrétním případě jsem se snažila o vtipnější pojetí. Z pohledu jiných akcí města je třeba být seriózní, u hasičů jsme si ale mohli dovolit jinou, populárnější cestu. Nečekali jsme však, že to bude mít tak velké ohlasy. A přibývají další a další. Až teď si toho všimla třeba firma Scania. Chválila nás, že máme výborného influencera,“ dodala.

Naznačila také, že zmíněný počin, který byl ze strany města první svého druhu, nemusí být poslední. „Už se ozvali z našeho kulturáku, který je v rekonstrukci, že bychom pro ně mohli něco vymyslet. Budeme se snažit držet krok s dobou, ale u většiny věcí to bude s vážností. Tam, kde to bude možné, však přidáme něco podobného jako bonbonek,“ slíbila Mahdalová.

Při požáru ubytovny v Zábřehu hasiči zachránili 12 lidí

Krimi
Související témata:
Zásahová vozidla
Lucie Mahdalová
Josef Klimek (politik)

Výběr článků

Načítám