Hlavní obsah

Pražská zoo slaví. Na svět přišel vzácný orangutan sumaterský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Zoo Praha se ve čtvrtek krátce po poledni narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě jedenáctileté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoo. Otcem je 22letý samec Pagy. Pavilon Indonéská džungle zůstává otevřený, návštěvníci tak mohou vzácný přírůstek spatřit na vlastní oči již nyní.

Foto: Zoo Praha

Malý orangutan se v Zoo Praha narodil ve čtvrtek.

Článek

Mládě, jehož pohlaví chovatelé zatím neznají, je podle prvních pozorování vitální a chovatelé ho již viděli pít mateřské mléko.

„Malý orangutan se narodil v den, kdy jsou gorilí samičce Mobi čtyři měsíce a kdy uplynuly jen tři týdny od narození dalšího gorilího mláděte. Je neuvěřitelné, že nyní mohu oznámit narození letos již třetího kriticky ohroženého lidoopa v Zoo Praha,“ poznamenal ředitel trojské zahrady Miroslav Bobek.

Orangutany chová zoologická zahrada v Praze takřka nepřetržitě od roku 1961. Doposud posledním v metropoli narozeným mládětem byl sameček Pustakawan, zvaný Kawi, který letos v listopadu oslaví čtvrté narozeniny. Ten obývá expozici spolu se svou matkou Mawar. Ve venkovním výběhu budou v pátek i během víkendu k zastižení právě oni.

Diri s Pagym a svým novorozencem žijí na sousedním ostrově v horním patře pavilonu Indonéská džungle. Tam je možné trojici pozorovat už nyní a bude tomu tak i v příštích dnech, novorozené mládě zatím zůstane uvnitř pavilonu.

Sametové mládě slaví třetí narozeniny, děti mu do zoo můžou přijít popřát za korunu

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám