Hlavní obsah

Brána Valašska má nový dopravní terminál, Vsetín se dočkal moderního nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové vlakové nádraží za 3,5 miliardy korun otevřela v pátek ve Vsetíně Správa železnic. Na Valašsko při té příležitosti dojela i historická Slovenská strela, která v letech 1936 až 1939 brázdila železnici mezi Bratislavou a Prahou.

Nové nádraží ve VsetíněVideo: Aleš Fuksa, Novinky

 
Článek

Nyní je unikátní motorový vlak součástí sbírek železničního depozitáře Tatry v Kopřivnici v Moravskoslezském kraji. Ve své době představovala světovou špičku jak po stránce designu, tak techniky.

Foto: Správa železnic, Právo

Nové železniční nádraží ve Vsetíně

Ve Vsetíně se Valaši dočkali nového odbavovacího terminálu po mnoha letech. Do budoucna by měl sloužit i pro autobusovou dopravu.

Čunek k verdiktu Nejvyššího soudu: Milosrdenství vůči Romům se nám nevyplatilo

Domácí

„Město v současné době začíná s výstavbou nového autobusového nádraží, které bude umístěno bezprostředně u vlakového – a cestující díky tomu přestoupí z vlaku systémem hrana–hrana během několika minut suchou nohou do autobusu. Investice města do vybudování autobusového nádraží, infrastruktury kolem parkovacího domu, výstavby dnes zprovozněné části podchodu pod železnicí a zanádražního prostoru se celkově bude pohybovat ve výši téměř 280 milionů korun,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Foto: Správa železnic, Právo

Nová odbavovací budova vsetínského nádraží

„Vsetín je dalším příkladem, že se i v našich podmínkách daří propojovat různé druhy dopravy budováním společných terminálů,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Podchod pod vsetínským nádražím

Pro bezpečný příchod vybudovala Správa železnic podchod s výtahy na jednotlivá nástupiště. „Začíná už v obchodním domě Smetanka a prochází pod celým kolejištěm, aby propojil městské části na obou stranách stanice,“ popsal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Slovenská strela ve Vasetíně

Většina prací na přestavbě železniční stanice už je hotová. Pokračuje výstavba parkovacího domu a autobusového nádraží. Vsetínem prochází dvoukolejná mezistátní elektrizovaná železniční trať spojující Hranice na Přerovsku se slovenským Púchovem.

Praha má rozhodnout o konci Nových Holešovic, může však hrozit škoda

Domácí

Výběr článků

Načítám