JPMorgan: Významné prodeje na kryptoměnových trzích způsobili retailoví investoři

5
(4)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Nedávný report ukazuje, že kryptoměnové trhy zaznamenaly významné prodeje, přičemž retailoví investoři hráli větší roli než institucionální investoři, což vedlo k největšímu měsíčnímu poklesu bitcoinu od června 2022.

JPMorgan: Retail dominoval výprodejům

Kryptoměnové trhy v posledních týdnech procházejí výrazným profit takingem, přičemž v těchto prodejích mají větší podíl retailoví investoři než instituce. Finanční gigant JPMorgan si zachovává opatrný postoj k trhům s kryptoměnami v krátkodobém horizontu, přičemž zdůrazňuje nedostatek pozitivních katalyzátorů a ztrátu retailového impulsu.

JPMorgan uvedl, že retailoví investoři v dubnu prodávali jak kryptoměnová, tak akciová aktiva. I spotové Bitcoin ETF zaznamenaly odlivy. Mezi další faktory, které finanční gigant identifikoval jako hlavní překážky, patří vysoká pozice bitcoinu ve srovnání se zlatem a odhadovanými výrobními náklady na bitcoin a slabé financování ze strany kryptoměnového rizikového kapitálu (VC).

Bitcoin v dubnu zaznamenal pokles o více než 16 %, což je největší měsíční propad od června 2022. Investoři v USA prodávali spotové Bitcoin ETF ve středu nejrychlejším tempem vůbec. Jedenáct těchto fondů zaznamenalo kumulativní čistý odliv ve výši 563,7 milionů dolarů, což je nejvíce od doby, co tyto fondy začaly obchodovat 11. ledna.

Pokud jde o institucionální investory, analytici JPMorgan uvedli, že většinou šlo o obchodníky sledující momentum, jako jsou poradci pro obchodování s komoditami nebo jiné kvantitativní fondy, kteří si vybírali zisky z předchozích extrémně dlouhých pozic jak v bitcoinu, tak ve zlatě. Přesto analýza futures trhu naznačuje omezenější snížení pozic ostatními institucionálními investory mimo kvantitativní fondy a CTA, jak napsali autoři zprávy.

Ve středu také proběhlo zasedání Fedu, kterému se věnovali také naši analytici. Záznam naleznete níže.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 59 496 USD dle KMC.

Závěr

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů nebo na naše sociální sítě. Neváhejte se přidat také na náš oficiální server KRYPTOMAGAZIN CZ. Další informace o vývoji ceny kryptoměn naleznete také v našich pravidelných technických analýzách a streamech.

Zaregistrujte se na Binance skrze tento odkaz a získejte 10% slevu na obchodní poplatky

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img