Dnes Sobota - oblacno 17°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 21°C
Sobota 18. 5. 2024
Svátek má Nataša
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
V poliklinice Hůrka jsou nové ordinace
Foto: Praha 13

V poliklinice Hůrka jsou nové ordinace

Starosta Prahy 13 David Vodrážka v pátek 3. května slavnostně otevřel Centrum primární péče v poliklinice Hůrka. Městská část reaguje na potřeby obyvatel a ve spolupráci s Innova Healthcare tak rozšiřuje zdravotní péči ve svém obvodu. Nově budou k dispozici dvě ordinace praktických lékařů, dvě ambulance pediatra a gynekologie, která má k dispozici i moderní zákrokový sál pro jednodenní gynekologii.

„Zajistit dostatečné kapacity ve zdravotnických službách je velmi důležitou součástí naší práce a vážím si faktu, že se nám dlouhodobě daří na třináctce pružně reagovat na potřeby obyvatel. Uvědomujeme si, že v posledních letech se neustále skloňuje téma nedostatku pediatrů a dentistů, ale nám se daří každý rok otevřít nové ordinace. Děkuji vedení polikliniky Hůrka za skvělou péči o naše obyvatele a velmi si vážím naší dlouhodobé spolupráce,“ řekl starosta David Vodrážka.

„V městské části Praha 13 provozujeme několik zdravotnických zařízení a působí zde desítky špičkových lékařů v nejrůznějších oborech. Obyvatelé tu mají k dispozici více jak 26 lékařských specializací, např. specializovanou oční kliniku, chirurgické obory, neurologii, dermatologii, gynekologii, alergologii, ORL a mnoho dalších. Dnešní otevření nového Centra primární péče na Hůrce – ordinací praktických lékařů, pediatrů a gynekologa je dalším logickým krokem, jak místním lidem zajistit maximální lékařské služby. I díky výborné spolupráci a podpoře městské části a pana starosty se chystáme v této lokalitě dále rozvíjet a rozšiřovat naše služby,“ dodala Markéta Hellerová, medicínská ředitelka a jednatelka Innova Heathlcare.



Autor: Cen

Probíhá Týden rané péče

16. května 2024 ve 22:24

Právě nyní probíhá už 17. ročník osvětové kampaně Týden rané péče, kterou pořádá Společnost pro ranou péči. Celý týden (13. — 19. 5.) je zasvěcen informování o tom, jak rodinám pečujícím o dítě s postižením pomáhá služba raná péče a proč je bez nadsázky životně důležité, aby vhodná podpora dítěte...

Dny zdraví na Desítce

15. května 2024 v 19:06

Dny zdraví se v Praze 10 konají ve čtvrtek 16. a v pátek 17. května.

Festival Za Prahu udržitelnou a sousedskou zkoumá město zdola

14. května 2024 v 11:27

Arnika, Paměť města, Jezevky, Roleta 39 a další iniciativy, zabývající se městskými tématy, pořádají již čtvrtý ročník festivalu Za Prahu udržitelnou a sousedskou. Proběhne od pátku 17. května do neděle 19. května v Kasárnách Karlín. Název festivalu navazuje na výzvu, kterou v roce 2020 podepsalo...

Albertovský den

13. května 2024 v 09:24

Odpoledne plné zábavy a zážitků vás čeká ve středu 15. května na Palackého náměstí na Praze 2. Albertovský den je příležitostí vyzkoušet si na vlastní kůži speciální vybavení, které umožňuje lidem po získaném poškození mozku fungovat v praktickém denním životě a věnovat se...

Diskuze s Vojtěchem Voseckým v Green Apéro

12. května 2024 v 08:31

Spletitými cestami cirkulární ekonomiky vás ve středu 15. května provede Vojtěch Vosecký, přední evropský odborník na oběhové hospodářství.

Acorus pomáhá obětem a svědkům domácího násilí

11. května 2024 v 19:26

Poradenské a terapeutické centrum Acorus zajišťuje podporu klientům, kteří zažili, zažívají anebo jsou svědky domácího násilí ve své primární rodině.

Květinový den ve SVČ Jednička

10. května 2024 v 08:51

Do Českých dnů proti rakovině, každoročně pořádané Ligou proti rakovině Praha, se do veřejné sbírky na podporu prevence rakoviny prsu od loňského roku zapojuje i SVČ1.

Zacvičte si doma nebo v kanceláři s innogy

9. května 2024 v 09:34

Také prosedíte téměř celý den za počítačem a bolí vás záda nebo za krkem? Tak až si půjdete příště udělat kávu do kuchyňky, nekoukejte do mobilu a protáhněte se.

Další články
Nahoru