Rozsáhlý požár bytovky ve Frýdku-Místku: Zranilo se 13 lidí, včetně dětí. Škody jdou do milionů

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se nadýchali zplodin. Další dvě desítky obyvatel museli hasiči a policisté z domu evakuovat, sdělili mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Oheň prý způsobil škodu kolem dvou milionů korun.

Hořet začalo asi hodinu po půlnoci. Před příjezdem hasičů dům pod vedením policistů opustila téměř desítka osob. Hasiči následně zahájili záchranu z bytů nad požárem, některé z nich museli otevřít násilně páčidly i hydraulickými nástroji,“ uvedl mluvčí hasičů.

ČTĚTE TAKÉ: Karviná vyhlásila válku prostituci. Kněžky lásky chce natáčet, klienti obtěžují školačky

Dodal, že ve vyváděcích maskách s filtrem a také s pomocí automobilového žebříku zachránili 17 dalších obyvatel včetně dětí.

Humpl doplnil, že zdravotníci ošetřili 13 lidí. „Jednalo se o devět dospělých a čtyři děti ve věku šesti měsíců až osmi let,“ sdělil s tím, že většina se nadýchala zplodin. Jejich stav nebyl vážný a nepotřebovali hospitalizaci. V nemocnici skončila pětačtyřicetiletá žena, která měla kromě intoxikace kouřem popálenou ruku.

Tagy: