Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
5. května 2024 11:05
Čas čtení 0:55

Předpověď počasí na příští týden: Mrazům je konec, pořádně ale zaprší. Kolik bude stupňů?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na příští týden: Mrazům je konec, pořádně ale zaprší. Kolik bude stupňů?
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Letní teploty s námi vydrží i během příštího týdne, oblohu však budou halit mraky. Přidá se i déšť.

V neděli bude oblačno až polojasno, od západu přechodně až zataženo. Místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Večer bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 20 až 24 stupňů, na západě a v Jeseníkách kolem 17 stupňů, v tisíci metrech na horách kolem 14 stupňů. 

Pondělní obloha bude zpočátku oblačná až polojasná, ráno se mohou ojediněle objevit mlhy. Postupně se však bude zatahovat a během dne se na většině území očekává déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty během dne vystoupají na 18 až 22 stupňů, na Moravě a ve Slezsku na 22 až 25 stupňů. 

V úterý očekáváme oblačno až zataženo, občas se objeví déšť, který bude v jihozápadní polovině území místy trvalejší a vydatnější. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni. Vítr se očekává mírný o síle dva až šest metrů za sekundu. 

Oblačná obloha s námi vydrží i ve středu, kdy se zejména v jihozápadní polovině území vyskytne místy déšť nebo přeháňky. K večeru budou srážky postupně ustávat a částečně bude ubývat také oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 13 až 17 stupňů. 

Ve čtvrtek se obloha nad Českem vyjasní, v noci se mohou ojediněle objevit přízemní mrazíky. Teploty vystoupají na 17 až 21 stupňů. 

Od pátku do neděle očekávají meteorologové oblačnou až polojasnou oblohu, místy se mohou vyskytnout přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 16 až 21 stupni. 

Domů
Sdílet
Diskuse