Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
ČTK
5. května 2024 10:19
Čas čtení 0:40

Pražskou dopravu omezuje maraton, opatření se dotýkají aut i MHD

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pražskou dopravu omezuje maraton, opatření se dotýkají aut i MHD
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Pražský maraton dnes omezí dopravu v hlavním městě, především v centru a dalších oblastech podél Vltavy. Opatření se dotknou automobilů, tramvají i autobusů.

Mezinárodní závod, kterého se zúčastní na osm tisíc elitních i amatérských běžců, odstartoval v 9:00 ze Staroměstského náměstí. Po trase závodu dlouhého přes 42 kilometrů budou policisté od 8:00 do 16:00 postupně uzavírat a otevírat ulice a křižovatky. V Pařížské ulici a na Staroměstském a Václavském náměstí budou dopravní omezení platit déle.

Trasa závodu povede převážně v okolí Vltavy na území městských částí 1, 2, 4, 5, 7 a 8, kde budou kvůli němu dočasně uzavřeny pro dopravu některé ulice. Už od soboty platí po celé trase závodu zákaz parkování.

Řidiči dnes v některých částech dne neprojedou například přes Čechův, Jiráskův, Mánesův, Palackého nebo Libeňský most, Těšnovský tunel a Dvořákovo, Rašínovo, Podolské, Masarykovo, Janáčkovo, Bubenské či Rohanské nábřeží. Dopravní informace mohou zájemci přes den získat na čísle 800 100 991.

Maraton ovlivní i provoz dvacítky tramvajových a 14 autobusových linek. Pražský magistrát doporučuje cestujícím, aby v centru města raději využívali metro, jehož provoz bude posílen. Informace o změnách lidé najdou na webu dopravního podniku nebo na jeho infolince 296 191 817.

Domů
Sdílet
Diskuse