Hlavní obsah

Překvapení v brance, Vejmelka znovu jen na střídačce! Do akce jdou všichni finalisté extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Původní předpokládaný plán, že každý z brankářské trojice české hokejové reprezentace odchytá na Betano Hockey Games v Brně jedno utkání, neplatí. Trenéři se rozhodli, že vedle čtvrtečního duelu s Finskem nechají nejmladšího z gólmanů Lukáše Dostála odchytat i závěrečný nedělní zápas se Švýcarskem (od 16:00), který je generálkou na domácí mistrovství. Karel Vejmelka tak opět zůstává jen na střídačce.

Sestřih zápasu: Česko - ŠvédskoVideo: Sport.cz

 
Článek

Ačkoliv realizační tým zatím brankářské role nijak nekomentoval, z rozložení zápasů se dá odhadovat, že 27letý gólman Arizony v pátek odstartuje domácí šampionát v pozici trojky. Dvaatřicetiletý Petr Mrázek z Chicaga v sobotu odchytal povedené utkání se Švédskem, které však Češi prohráli 0:2, přičemž si připsal deset zákroků a druhý gól padl do odkryté branky.

Třiadvacetiletý Lukáš Dostál z Anaheimu dostal šanci už ve čtvrtek, kdy při porážce 1:4 inkasoval třikrát. A v brankovišti se ukáže i v dnešním utkání se Švýcarskem, které v Brně začíná v 16:00 hodin.

Předpokládaná sestava ČR:
Dostál (Vejmelka) - Mašín, Rutta, Krejčík, D. Špaček, Ščotka, Kundrátek, Hájek, Košťálek - Červenka, M. Špaček, Kubalík - Palát, Tomášek, O. Kaše - Voženílek, Sedlák, Flek - Lenc, R. Zohorna, J. Vrána

Do akce půjdou také všichni finalisté extraligy. Obránci Tomáš Kundrátek z Třince a pardubičtí Libor Hájek s Janem Košťálkem nastoupili už v sobotu, útočník Dynama Lukáš Sedlák a třinecký Daniel Voženílek se na brněnském turnaji představí poprvé.

Oproti zápasu se Švédskem v sestavě nefigurují vedle Mrázka ani obránci Gudas, Zábranský, Kempný a Ticháček i útočníci Chlapík, Kousal, M. Kovařčík, Stránský, Kondelík a Beránek. Na tribuně zůstanou i někteří hráči, kteří nastoupili jen ve čtvrtek, a to O. Kovařčík a překvapivě i forvard New Jersey Tomáš Nosek. Hrát naopak tentokrát budou ostatní posily ze zámoří, tedy beci Rutta s D. Špačkem i Kubalík s R. Zohornou.

V kádru české reprezentace stále figuruje 35 hokejistů, ačkoliv trenér Radim Rulík avizoval, že několik škrtů udělá už po sobotním utkání. Kouč oznámí nominaci na mistrovství světa na tiskové konferenci přibližně ve 21:00 hodin. Do šampionátu na domácím ledě, který pro Česko začne v pátek 10. května večerním duelem proti Finům, může zasáhnout 25 hokejistů.