Hlavní obsah

Řidič auta na Nymbursku vjel na chodník, zraněných je pět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Řidič na chodníku srazil několik osob (ilustrační foto).

aktualizováno •

Vážná nehoda s několika zraněnými se stala v Kostelní Lhotě na Nymbursku. Na místě zasahovaly dva záchranářské vrtulníky, které převezly zraněnou ženu a dítě do pražských nemocnic.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde měl srazit několik chodců. Podle prvotní informace usnul. Na místo proto letěly dva záchranářské vrtulníky. Vyplývá to z informací od mluvčích záchranné služby a policie.

Nehoda se podle policie stala v 17:45. „Řidič osobního auta jel ve směru od Sadské na Poděbrady a v Kostelní Lhotě z přesně nezjištěných příčin vyjel vpravo na chodník, kde srazil čtyři chodce a pak narazil do rodinného domu,“ řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.

„Zraněných bylo celkem pět, ženu a dítě transportovali záchranáři letecky do pražských nemocnic, další tři zraněné pozemní cestou do nemocnic v Praze a v Nymburce,“ řekl ČTK mluvčí záchranné služby Marek Hylebrant.

V posledních letech se stalo několik obdobných nehod, kdy auto či i jiný dopravní prostředek vjel do chodců na chodníku nebo na zastávce.

V červnu 2020 na slánském autobusovém nádraží narazil autobus do zastávky, u níž stáli lidé. Jeho řidič měl na nohou nevhodnou obuv, domácí pantofle. Zemřel žák první třídy, který s dalšími dětmi seděl na obrubníku, další tři lidé utrpěli zranění. Šoféra soudy potrestaly podmínkou a zákazem řízení.

Loni v únoru zase osobní vozidlo najelo v pražské Jugoslávské ulici u tramvajové zastávky na chodník a srazilo chodce a poté narazilo do budovy. Záchranáři ošetřili pět zraněných - dva z vozu a tři chodce, všichni byli mimo ohrožení života. Podle policie řidič pravděpodobně havaroval kvůli zdravotní komplikaci.

Doporučované