Hlavní obsah

Muž z Přerovska zatoužil po obytném autě. Falešný prodejce jej připravil o 115 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Na falešného prodejce narazil o víkendu pětašedesátiletý muž z Přerovska, když zatoužil koupit obytné vozidlo Renault Master, nabízené na inzertním serveru. Podvodník jej připravil o 115 tisíc korun. Vysněného auta se muž nedočkal. Novinky o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Inzerát podle ní muž našel v sobotu. „Ještě ten samý den zkontaktoval prodejce, který po něm chtěl, aby zaplatil zálohovou fakturu ve výši 60 tisíc korun. Po domluvě se tak stalo a muž peníze odeslal,“ uvedla mluvčí.

Netrvalo dlouho a následovala podle ní žádost o doplacení částky 55 tisíc korun na stejný účet s tím, že muži budou neprodleně zaslány doklady k vozidlu. Požadovanou částku tedy uhradil.

„Za chvíli se mu ozvala neznámá osoba, která uvedla, že vedoucí šel již domů a doklady mu tedy budou zaslány první pracovní den, tedy v pondělí,“ konstatovala Zajícová.

V ten okamžik si poškozený již nebyl nákupem až tak jistý a zavolal zástupci firmy, která měla vozidlo k prodeji nabízet a byla uvedena na faktuře. „Od pracovníka firmy se dozvěděl, že takové vozidlo v nabídce vůbec nemají a že se stal s největší pravděpodobností obětí podvodu,“ doplnila policejní mluvčí. Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Jedna se bála o peníze, druhá uvěřila, že vyhrála. Ženy přišly o desítky tisíc

Krimi
Související témata:
Falešní prodejci

Výběr článků

Načítám