První uživatel neurálního rozhraní Neuralinku zveřejnil své další plány, chce být o dost otevřenější

Noland Arbaugh, první lidský uživatel neurálního rozhraní Neuralinku, se nedávno na X podělil o své plány do budoucna. Přeložili jsme pro vás jeho příspěvek a přidali krátký komentář ke každému bodu.

Ahoj všichni!

Omlouvám se, že jsem od té doby, co všechno vyšlo najevo, na X vůbec nebyl aktivní. Od teď plánuji mnohem více interagovat s komunitou. Je pár věcí, které bych vám chtěl sdělit, než se to rozjede:

Za prvé: Věřím, že Bůh má se mnou nějaký záměr a udělám vše, co je v mých silách, abych mu v tom pomohl. Proto nechci propásnout příležitost pomáhat ostatním. Na začátek chci založit určitou charitativní organizaci a chtěl bych to udělat co nejdříve! Doufám, že později budu moci dělat ještě více.

Komentář ElonX: Noland se tedy chystá využít pozornosti, které se mu dostalo díky tomu, že je prvním uživatelem Neuralinku, a založit nějakou neziskovou organizaci. Otázkou je, co bude tato organizace dělat. Jaký bude její cíl? Komu a jak chce pomáhat? Je pravděpodobné, že pomoc bude směřována tělesně postiženým lidem, možná konkrétně kvadruplegikům, jako je on sám. Může ale organizace nějakým způsobem souviset s Neuralinkem a jeho rozhraním? Na odpověď si budeme muset počkat.

Noland Arbaugh

Za druhé: Kolem poloviny května začnu poskytovat rozhovory pro všechny mediální kanály, které se na mě s tím obrátily, včetně streamerů a podcasterů. Vím, že jste mi už poslali dotazy, zda je to možné, ale jak si asi dokážete představit, poslední měsíc jsem měl obrovský příliv zpráv a většinu svého času jsem strávil zorientováním se v tom všem. Takže pokud se mnou chcete udělat rozhovor nebo mě pozvat do svého programu, pošlete mi prosím zprávu znovu a já to začnu plánovat. Stejně tak se jistě někdy uskuteční AMA (angl. ask me anything, tedy oblíbená forma otázek a odpovědí na Redditu) a budu se snažit odpovědět na všechny nebo alespoň většinu vašich otázek.

Komentář ElonX: Snad se tedy už brzy dozvíme mnoho nových informací souvisejících s Nolandem, jeho rozhraním a Neuralinkem. Možná bychom se mohli i sami pokusit o nějaký rozhovor s ním. Co myslíte?

Za třetí: Plánuji začít streamovat nějaké videohry. Ještě uvidím, co přesně to bude, podle toho, co komunita bude chtít vidět a co se mi bude chtít hrát. Nemám žádné zkušenosti se streamováním a pravděpodobně budu strašný, takže neočekávejte mnoho.

Komentář ElonX: Pokud tedy sledujete streamingy počítačových her, můžete Nolandovi napsat co by pro vás bylo zajímavé vidět. Mě by tedy zajímalo, zda by Noland byl schopen se svým rozhraním hrát nějakou velmi dynamickou střílečku typu Quake III Arena. 🙂

Za čtvrté: V příštích dnech budu zveřejňovat několik anket, abych se s vámi poradil. Částečně o věcech, o kterých jsem už mluvil, a částečně o věcech jiných. Situace, ve které se nacházím, je trochu neuvěřitelná a rád bych využil moudrosti davu, abych lépe porozuměl některým detailům.

Komentář ElonX: Chcete-li vědět, o co Nolandovi jde, a nějakým způsobem s ním interagovat, sledujte jeho profil na X.

Noland s rodiči a kamarádem.

Nakonec bych chtěl poděkovat všem za vaše milá slova a podporu. Odezva byla převážně pozitivní a jsem vám za to moc vděčný.

Nejsem si jistý, jak aktivní budu v příštích několika dnech, protože si dávám svou první opravdovou pauzu od doby, co jsem se připojil ke klinické studii Neuralinku. Jde o mé třicáté narozeniny, které budu mít v úterý. Snad se mi podaří něco z toho, o čem píšu, uskutečnit ještě během této pauzy.

To pro dnešek bude vše!

Díky a přeji vám mnoho úspěchů.

Navazující příspěvky na X

Noland nejprve změnil pozadí svého profilu. Obrázek pro něj namaloval uživatel para5ol:

Poté se převtělil do rola Profesora X z komiksové série X-Men (tedy telepata upoutaného na invalidním vozíku, stejně jako je on sám) a přidal citát z filmu X-Men: Poslední vzdor:

Noland Arbaugh: Když jednotlivec získá velkou moc, použití nebo zneužití této moci je vším.

Zkusil se také s pomocí X pozvat do populárního podcastu Joea Rogana:

Noland Arbaugh: Měl bys mě pozvat k sobě do programu, Joe.

A, tak jak slíbil, poprvé streamoval, jak hraje Civilizaci VI (tomu, co jsme se dozvěděli ze streamu, se budeme podrobněji věnovat v samostatném článku):

Zdá se tedy, že se máme na co těšit a Noland se chystá být opravdu aktivní a otevřený. Uvidíme, co všechno mu Neuralink dovolí sdílet…


Přispějte prosím na provoz webu ElonX, aby mohl nadále zůstat bez reklam. Podpořte nás pomocí služby Patreon či jinak a zařaďte se tak po bok ostatních dobrodinců, kteří už finančně přispěli. Děkujeme!




Mohlo by se vám líbit...

Odebírat komentáře
Nastavit upozorňování na
guest

5 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlepší
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Marek Hudik

Tyhle články o neuralinku jsou skvělé. Dík za ně!
Teď jsem narazil na článek na zive.cz o tomto tématu: Pacient s čipem Neuralink v mozku měl problém. Vyústil ve ztrátu dat, ale povedlo se ho opravit
https://vtm.zive.cz/clanky/pacient-s-cipem-neuralink-v-mozku-mel-problem-vyustil-ve-ztratu-dat-ale-povedlo-se-ho-opravit/sc-870-a-228042/default.aspx

Jaromír Eybl

Děkuji autorovi za článek. Ke komentářům serveru ElonX: pokus o rozhovor s Nolandem Arbaughem bych uvítal, klidně bych dal dohromady nějaké dotazy v angličtině sem do komentářů. Co se týče hraní stříleček, tak momentálně bych byl spíše skeptický. Znamenalo by to značný multitasking myšlenek, protože klasický hráč jednou rukou ovládá klávesnici, druhou myš a všechny úkony dělá nezávisle na sobě. Jak by si s tím poradil v hlavě uživatel neuralinku a samotné rozhraní, to nevím. Každopádně doufám, že se o podobné věci budou pokoušet. Na videu ze streamování hraní civilizace mě zaujalo, že myš kurzor pořád jezdí sem a tam. Pan Aurbaugh řekl, že se to děje samovolně, ale když chce, umí kurzor zastavit. To mi přišlo velmi zajímavé, protože u hraní hry stačí normálně nesahat na myš a kurzor se nehýbe, ale s neuralinkem se na to musí uživatel soustředit, jinak kurzor krouží po obrazovce. Nicméně jsou to zatím dost nepodložené závěry, uvidíme s větším vzorkem uživatelů a po delším časovém období. Každopádně velkolepý úspěch