Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. května 2024 18:47
Čas čtení 0:40
Ilona Hobzová

Na Netflix míří česko-slovenský krimithriller Fentasy s Davidem Švehlíkem

Na Netflix míří česko-slovenský krimithriller Fentasy s Davidem Švehlíkem
Zdroj: Fentasy/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY NETFLIX NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Kriminální thriller Fentasy je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály před více než deseti lety na Slovensku.

Sofie nadevše miluje divoké večírky. A to hlavně ty, na kterých jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem Pellerem, amatérským chemikem, rozjíždí velmi lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. A stejně tak zisk.

Co na tom, že jejich droga se pro mnohé stává smrtícím koktejlem, když teď vládnou pouliční scéně. Euforii z rychle rostoucího bohatství vystřídá kruté vystřízlivění. Jejich úspěch velmi brzy přiláká pozornost policie, ale hlavně ruské mafie, která konkurenci netoleruje. Sofie se rozhodne hrát vabank a nezáleží, kolik životů to bude stát.

Doporučeno
Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? 6. května 2024 16:25

Přesně takový je děj česko-slovenského kriminálního thrilleru Fentasy, jehož příběh inspirovaly skutečné události na Slovensku. V kinech měl premiéru 14. března, na Netflixu se podle webu Netflixer objeví už 30. května. Režie se ujali Samuel Vičan a Anastasia Hoppanová, v hlavních rolích se představili Kristína Kanátová, David Švehlík, Noël Czuczor, Anna Jakab Rakovská nebo Tomáš Magát.

Uživatelské recenze na Česko-slovenské filmové databázi jsou rozporuplné, celkově si film vysloužil 56 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse