Hlavní obsah

PIN zapsaný u platební karty připravil muže o desetitisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že napsaný PIN kód nepatří do blízkosti platební karty, se přesvědčil sedmatřicetiletý muž ze Zlína. V minulých dnech přišel o peněženku i s veškerými doklady a s platební kartou. Nepoctivý nálezce pak z jeho účtu díky uvedenému PIN kódu vybral větší obnos peněz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Kartu si navíc nezablokoval majitel účtu hned, ale až následující den po ztrátě peněženky.

„Muž jel v minulých dnech trolejbusem z centra města do místa svého bydliště, ale peněženku, kterou měl v tu dobu v kapse, už následující den doma nenašel. Až po marném hledání se rozhodl zablokovat platební kartu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V internetovém bankovnictví ale při blokaci karty zjistil, že mu někdo předešlou noc z platební karty vybral jedním výběrem téměř čtyřicet tisíc korun. Na policii proto podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Nepoctivý nálezce tak může v případě dopadení strávit až dva roky za mřížemi, a to za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž ze Šumperska nepoznal falešné stránky České pošty a přišel o peníze

Krimi

Výběr článků

Načítám