Hlavní obsah

Voda zaplavila část dálnice D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Část dálnice D1 se v pondělí v podvečer ocitla pod vodou. Neprůjezdný byl jeden pruh mezi 56. a 57. kilometrem u Soutic na Benešovsku ve směru na Brno. Vedle vody byly na dálnici nánosy bahna, trávy a větví. Dálnice nebyla uzavřena, řidiči ale museli projíždět opatrně.

Foto: Policie ČR

Zaplavený úsek D1.

Článek

„V pásu dlouhém tři sta až čtyři sta metrů je na silnici navalená hlína, kamení, ucpaly se kanály a vznikla laguna. Není to žádná velká hromada, ale bláto je všude,“ popsal v půl osmé situaci mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora. Správa dálnic tam poslala auto s radlicí, aby bahno shrnulo ze silnice, a my to pak budeme splachovat,“ dodal mluvčí hasičů.

„Dálnice je ale průjezdná, zavřená není. Musí se ale projíždět velmi opatrně,“ doplnil mluvčí policie Pavel Truxa. Podle něj na dálnici nateklo bahno z polí.

Než se nánosy podařilo odstranit, vedla doprava jen jedním pruhem na hranici pravého a odstavného pruhu. Levý byl v místě úplně pod vodou a někde zasahovala voda i do pravého jízdního pruhu.

Podle policie se v dešti voda valila i v opačném směru.

Bouřky dorazily do jižních Čech, voda zatopila silnice

Domácí

V místě odpoledne silně pršelo. Podle serveru dopravniinfo.cz se na dálnici sesunul svah.

Foto: Policie ČR

Hasiči odstraňují nánosy bahna z dálnice D1.

Související témata:

Výběr článků

Načítám