Hlavní obsah

Zoufalá žena se chtěla utopit v Otavě, zachránili ji policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Píseckým policistům se podařilo zachránit ženu, která v pondělí vpodvečer chtěla skočit z Pleskotovy lávky do řeky Otavy. Ženy stojící za zábradlím na ocelovém laně si všiml projíždějící cyklista, který zavolal na linku 158.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

„Na místo vyjížděli policisté píseckého obvodního oddělení, městští strážníci, hasiči i zdravotnická záchranná služba. Policistka, která byla s kolegou u lávky pět minut po oznámení případu, začala s ženou cizí státní příslušnosti komunikovat. Žena nejprve kontakt odmítala, po chvíli se policistce podařilo se silně rozrušenou ženou začít mluvit,“ popsala situaci Kamila Čuřínová Ingrišová, mluvčí písecké policie.

Cizinka vyjednávající policistce a policistovi začala vyprávět o své špatné životní situaci. Stále byla připravena do řeky skočit. Neodradil ji ani silný déšť. „Žena pořád stála za zábradlím, byla promoklá a třásla se zimou. Přítomní hasiči se tak připravovali na zásah po pádu do vody,“ dodala policejní mluvčí.

Po zhruba půlhodinovém vyjednávání nakonec žena podala policistům ruku a ti ji přetáhli přes zábradlí do bezpečí. Cizinka skončila v péči záchranářů.

V šumavských lesích se ztratila pětiletá holčička. Hledal ji vrtulník, horská služba i pes

Krimi

Výběr článků

Načítám