Hlavní obsah

Plug-in hybridní Jeep Gladiator dorazí v příštím roce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrifikovaný pick-up by měl mít premiéru během příštího roku. Automobilka doufá, že naváže na úspěchy současných plug-in hybridů 4×e v USA.

Foto: Jeep

Jeep Gladiator v evropské specifikaci

Článek

Antonio Filosa, výkonný ředitel značky Jeep, prostřednictvím sítě LinkedIn zveřejnil, že premiéra dlouho očekávané plug-in hybridní motorizace pick-upu Jeep Gladiator proběhne během příštího roku.

Příspěvek bohužel neobsahuje žádné detailní zmínky o termínu či technice, s největší pravděpodobností ale půjde o systém odvozený z plug-in hybridního modelu Jeep Wrangler 4×e, ostatně oba modely jsou technicky spřízněny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodej Jeepu Gladiator v Evropě skončil kvůli konci výroby vznětového motoru. Právě ten by měl plug-in hybrid v budoucnu nahradit

Připomeňme, že Jeep Wrangler 4×e je osazen 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcem, který je doplněn startér-generátorem a elektromotorem v osmistupňové automatické převodovce. Kombinovaný výkon dosahuje 280 kW (380 k) a 637 Nm. Baterie s kapacitou 17,3 kWh navíc slibuje elektrický dojezd až 44 km na jedno nabití.

Plug-in hybrid by měl v nabídce nahradit vznětový motor EcoDiesel, který automobilka přestala vyrábět, což znamenalo i stažení modelu z evropského trhu. S příchodem plug-in hybridu by se však Gladiator mohl na starý kontinent časem vrátit.

Filosa nicméně ve svém příspěvku zmínil především očekávání na americkém trhu, kde doufá, že se Gladiator 4×e zařadí po bok prvních dvou nejprodávanějších plug-in hybridních modelů, kterými jsou Jeep Wrangler 4×e a Jeep Grand Cherokee 4×e.

Jeep Avenger konečně dostane pohon všech kol, dorazí koncem roku

AutoMoto

Jeep představil modernizovaný wrangler pro Evropu

AutoMoto
Související témata:
Jeep Gladiator

Výběr článků

Načítám