TOPlist

Vydání Nintenda Switch 2 má jasnější obrysy. Letos se ho nejspíše nedočkáme

Fanouškovský render Nintenda Switch 2
  • Prezident Nintenda Šuntaro Furukawa potvrdil termín představení Switche 2
  • Máme se dočkat v tomto fiskalním roce, to jest nejpozději 31. března příštího roku
  • Současné generace Nintenda Switch se prodalo přes 141 milionů kusů

Herní konzole Nintendo Switch je poměrně nenápadná, alespoň pokud jde o rozměry a cílovou skupinu. Hardcore hráči se totiž neustále přetahují, zda konzolovému trhu vládne Xbox, nebo PlayStation, zatímco Nintendo s přehledem dominuje. Ostatně přes 141 milionů prodaných kusů dělá ze Switche jednu z nejlépe prodávaných konzolí historie, přičemž před ním už je jen rodina handheldů Nintendo DS se 154 miliony prodaných kusů a legendární PlayStation 2 se 155 miliony prodaných kusů. Vzhledem k tomu, že první iterace Switche spatřila světlo světa v roce 2017, není divu, že fanoušci již vyhlížejí nástupce.

Nintendo Switch 2 bude představen v tomto fiskálním roce

A vydání se skutečně blíží, nikoli jen podle spekulací, které kolují internetem. Příchod nástupce Switche potvrdil sám prezident Nintenda Šuntaro Furukawa. Ten u příležitosti zveřejnění finančních výsledků za uplynulý fiskální rok, který skončil 31. března, na sociální síti X (dříve známé jako Twitter) potvrdil, že Nintendo v tomto fiskálním roce oznámí nástupce Switche. To znamená, že nový hardware bude oznámen nejpozději do konce března příštího roku. Ačkoli nebylo uvedeno žádné přesnější datum, nedávné zvěsti naznačují, že Nintendo plánuje vydání Switche 2 na začátek roku 2025.

Kromě potvrzení existence nástupce Switche potvrdil výkonný ředitel také nový Nintendo Direct, který se odehraje příští měsíc. Během tohoto přenosu však nemáme o Switchi 2 očekávat žádnou zmínku. Prezident Nintenda se na síti X vyjádřil následovně: „Tady Furukawa, prezident společnosti Nintendo. Nástupce Nintenda Switch oznámíme v tomto fiskálním roce. Od března 2015, kdy jsme oznámili existenci Nintenda Switch, uplyne více než devět let. Letos v červnu uspořádáme Nintendo Direct týkající se softwarové nabídky Nintenda Switch pro druhou polovinu roku 2024, ale vězte, že během této prezentace nebude zmíněn nástupce Nintenda Switch.“



Nintendo Switch OLED 29



Nepřehlédněte

Nové střípky o Nintendo Switch 2: výrazně plynulejší hraní, dočkáme se 240 fps?

Kromě této informace padlo také nové číslo prodejů Nintenda Switch, které se aktuálně pohybuje okolo 141 milionů prodaných kusů. S blížícím se termínem vydání nástupce se dá předpokládat, že Switch pravděpodobně zůstane na třetím místě v historických tabulkách prodejů. Další zajímavé statistiky pocházejí z celosvětových prodejů hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, které se prodalo přes 20 milionu kusů. Mezitím se celosvětově prodalo přes 13 milionů kusů Super Mario Wonder. Podle očekávání zůstává nejprodávanější hrou pro Switch hra Super Mario Kart 8 Deluxe, které se prodalo dalších více než 8 milionu kusů a celosvětově je nyní na téměř 62 milionech kusů.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku