TOPlist

Dnes v 16:00! Sledujte s námi premiéru nových iPadů a příslušenství

Logo společnosti Apple
  • Apple na dnešní odpoledne naplánovanou tiskovou konferenci Let Loose
  • Dle očekávání na ní představí nový iPad Pro, iPad Air a příslušenství
  • Živý přenos startuje v 16:00 a sledovat jej můžete přímo v našem článku

Apple dnes odpoledne již podruhé během jarního období promluví ke svým fanouškům a představí novinky ze své kuchyně. Dle očekávání půjde o nové iPady, konkrétně řady Air a Pro, ale také bychom se měli dočkat nového příslušenství v podobě klávesnice, pouzdra a hlavně přepracovaného stylusu Apple Pencil.

„Vstupenka“ na dnešní Apple Event v Londýně (2024)
„Vstupenka“ na dnešní Apple Event v Londýně, kam jsme dostali pozvánku jako jediný český web

Apple představí nové iPady

Tiskovou konferenci nazvanou Let Loose (česky „nechte to plynout“) budete moci od 16 hodin našeho času sledovat na oficiálních stránkách amerického výrobce, popřípadě na jeho YouTube kanále. Dle tvrzení analytika Marka Gurmana z agentury Bloomberg bude květnová konference trvat zhruba 35 minut, podobně jako tomu bylo na podzim při představení nových MacBooků Pro.



Apple iPad Pro



Nepřehlédněte

Apple oznámil jarní překvapení. Za dva týdny ukáže „něco nového“

Pokud se spekulace z posledních dní nemýlí, lze očekávat představení dvojice nových iPadů: modelu Air a vyšší řady Pro. Dále se pak máme dočkat příslušenství zaměřeného na produktivitu, tedy vylepšeného pouzdra s klávesnicí a trackpadem, ale také zbrusu nové generace stylusu Apple Pencil. Odvážná spekulace hovoří také o tom, že nový iPad Pro bude vůbec prvním zařízením s nástupnickou generací procesoru M4. Ten by měl do budoucna zajistit hladký přechod na technologie týkající se umělé generativní inteligence. Ty však Apple plánuje naplno odhalit až v červnu v rámci vývojářské konference WWDC 2024.

 

Všechny spekulace však nutno brát s mírnou rezervou, protože Apple oficiálně nic z toho nepotvrdil. Ačkoliv nasazení nových iPadů je nabíledni. K poslední aktualizaci iPadu Pro i Air totiž došlo v roce 2022. Na SMARTmania pro vás ihned po konferenci chystáme kompletní představení novinek, včetně prvních dojmů z používání.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku