Ručinský: Český fanoušek je neskutečný. Hokejovému týmu přeji hlavně zdraví a medaili

Bývalý hokejista Martin Ručinský

ZPRÁVY PLUS (127)

Český fanoušek je neskutečný, řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS bývalý hokejista Martin Ručínský. Vyzdvihl energii fantastickou domácí atmosféru, kterou zažil během hokejového mistrovství před dvaceti lety. Zmínil také, že jeho vrstevníci vnímali účast v národním týmu jinak. Českému hokejovému týmu popřál hlavně zdraví, štěstí a medaili.

České reprezentaci na MS věří, na zápasy se těší. „Vzpomínám si na fantastickou domácí atmosféru mistrovství v roce 2004. Ve čtvrtfinále jsme blbě vypadli s USA, ale do té doby jsme hráli hezký hokej,“ řekl Ručinský. „Český fanoušek je neskutečný,“ zdůraznil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaké jsou tabulky MS v hokeji 2024? Proč chtěli Češi skončit s Kanadou ve stejné skupině?

Podle bývalého profesionálního hokejisty nezbývá než čekat, jací hráči z NHL by mohli posílit domácí soupisku. „Doufám, že postavíme co nejsilnější mužstvo. Chybět by neměl hlavně David Pastrňák, který nás dokáže posunout o level výše,“ pronesl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Právě největší posila ale zatím po postupu svého týmu v play-off zatím nedorazí.

Ručinský podle svých slov zažívá z křesla diváka větší nervy než na ledě. „Když člověk sám hraje, nervozitu si tak neuvědomuje. U televize je to daleko horší, protože nemůže nic ovlivnit,“ prozradil.

Zmínil i odlišný přístup dnešních profesionálních hokejistů k národnímu týmu. „Moje generace to brala jinak. Dnes je situace složitější, manažeři musí s těmi hráči neustále komunikovat. Mistrovství světa v Praze je ale velké lákadlo, takže kluci, kteří budou chtít, určitě přijedou,“ je přesvědčen.

Hokejový Litvínov považuje sportovec za svůj domov. „Mám tam rodinu i kořeny. Nedám na to město dopustit. I když tam nebydlím, mám k němu stále vazby,“ přiznal v rozhovoru.

Hokejista v rozhovoru také prozradil, jaké bylo hraní za český tým pod vedením legendárního Ivana Hlinky. Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pastrňák na MS v hokeji? Velkým otazníkem by byla jeho psychika, řekl Bříza

Tagy: