Nominace na MS hýbe hokejovým národem. Do Rulíka se pustily i ženy: Zklamal mě, budeme rádi za čtvrtfinále

K nominaci trenéra Radima Rulíka na hokejové mistrovství světa v Praze se vyjádřil snad každý Čech. Kritizují ho chlapi, ale rozpálil i spoustu žen.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Rulík by se všem nezavděčil nikdy. Jsme hokejový národ. A každý fanoušek je v Česku tak trochu i trenér, který nejlíp ví, jak má tým vypadat a jak má hrát. Ale většina kritických názorů zazněla kvůli absenci několik hlavních jmen. Příznivcům české reprezentace, kteří už se nemohou dočkat prvního pátečního zápasu proti Finsku, nejvíc vadí škrty hráčů ze zámoří: Tomáše Noska (New Jersey), Jakuba Vrány (St. Louis) a Radima Zohorny (Pittsburgh).

Rulík: Budeme hrát srdcem

„V současné době máme méně a méně hráčů na prvních dvou lajnách týmů NHL. V nominovaném týmu převažují hráči z Evropy a měl by se prezentovat jednoznačně srdcem a obětavostí. Prostě udělat na domácím šampionátu úplné maximum,“ snažil se Rulík vysvětlit svoji volbu na tiskové konferenci, kterou vysílala Česká televize.

Pro jeho slova ale fanoušci neměli příliš pochopení. A rozdráždila i spoustu žen. „Tak to si dělá srandu. Jedna z nejhorších nominací. Domácí MS a on vezme béčko. To budeme rádi za čtvrtfinále. Zklamal mě,“ napsala jedna z nich Petra v diskuzi na facebookovém profilu Českého hokeje. „Nejsem trenér a nerozumím tomu, ale proč tam není Ticháček, Vrána nebo Nosek? Tohle mi vůbec hlava nebere. Snad pan Rulík ví, co dělá, a nevymstí se nám to. Za mě obrovské zklamání,“ přidala se fanynka Lucie.

Ostuda na domácím MS

Některé dámy se věnovaly i nepovedeným Českým hrám, na kterých Rulíkův tým nezískal ani bod a vstřelil jen dva góly. „Vždyť jsme si udělali ostudu teď na domácím turnaji, tak proč ne i na domácím mistrovství,“ poznamenala Kristýna. „Národní tým by měl být sestavený a připravený na MS i bez ohledu na to, jestli přijedou hvězdy. Je potřeba, aby byli kluci sehraní a měli jsme střelce. Posily z NHL mají být bonusem,“ doplnila Andrea.

Český vítěz Stanley Cupu náhle ukončil kariéru. Proč zrovna před hokejovým mistrovstvím světa v Praze?

Kouč Rulík má za sebou těžká rozhodnutí při finálním zúžení soupisky pro mistrovství světa. Z kádru musel na poslední chvíli poslat domů deset hráčů. Na dovolenou mohou vyrazit obránci Jan Košťálek, Jiří Ticháček, Dominik Mašín a Libor Zábranský a útočníci Filip Chlapík, Ondřej Kovařčík, Michael Špaček, Jakub Vrána, Radim Zohorna a Tomáš Nosek, u kterého Rulík odmítl vysvětlit důvody jeho vyřazení, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Z NHL jsou v týmu pro MS gólmani Petr Mrázek (Chicago), Karel Vejmelka (Arizona) a Lukáš Dostál, obránci Radko Gudas (oba Anaheim) s Janem Ruttou (San Jose) a útočníci Ondřej Palát (New Jersey), Dominik Kubalík (Ottawa) a David Kämpf (Toronto), který s Maple Leafs vypadl v 1. kole play off po porážce s Bostonem 3:4 na zápasy. Doplňuje je bek David Špaček z farmy Minnesoty z Iowy z AHL.

Který hráč vám v Rulíkově nominaci chybí nejvíc? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články