Trenér Rulík odmítl vysvětlit vyřazení posily z NHL. Co se dělo v kabině po oznámení nominace na mistrovství světa?

Nikdo nemá šampionát jistý. Tahle věta reprezentačního kouče Radima Rulíka se po jeho nominaci na MS v Praze proměnila v realitu. Pro 10 hráčů v hodně hořkou realitu.

i Zdroj fotografie: Český hokej
                   

Čeští hokejisté mají za sebou nejhorší domácí turnaj v historii. Na Českých hrách prohráli všechny zápasy a dali jen dvě branky. Zrovna před domácím mistrovstvím světa. Před nejočekávanější akcí posledních let. Po nepovedené generálce se Švýcarskem (1:2) nebyla atmosféra v kabině nejveselejší. Zvlášť proto, že kouč Rulík měl každou chvíli oznámit, kteří hráči pojedou domů.

Nominace souvisí se špatnými výsledky

Nepovedeným výsledkům Rulík přizpůsobil i finální nominaci. „U některých hráčů jsme si představovali, že bude jejich forma lepší. Jejich vyřazení z týmu tedy souvisí se špatnými výsledky,“ oznámil Rulík poté, co překvapivě vyškrtl tři borce ze zámoří. Konkrétně Tomáše Noska z New Jersey, Radima Zohornu z Pittsburghu a Jakuba Vránu ze St. Louis.

Pár minut před jeho krutým ortelem byla na hráčích patrná nervozita. Někteří ale brali čekání na nominaci s humorem. „Máme tam nějakou pizzu. Tak si dáme pizzu a tak ten čas strávíme,“ řekl v rozhovoru pro web Českého hokeje autor jediného gólu proti Švýcarsku Jakub Krejčík. „Trenéři, řekli, že do hodiny to oznámí, takže se protáhneme a budeme čekat,“ doplnil ho Ondřej Palát, který se v zápase blýskl parádním hitem.

10 hráčů muselo domů

Oba v kádru zůstali. Deset jejich kamarádů se ale muselo pakovat. Šlo o vůbec nejrozsáhlejší zkrácení kádru před MS v historii. Co se dělo po oznámení nominace v kabině? Trenéři si na kobereček pozvali vyřazené hráče, aby jim vysvětlili, proč na MS nejedou. „Měli jsme to relativně připravené,“ nastínil Rulík. Proč ale poslal na dovolenou hvězdy z NHL? „U Noska jsem se rozhodl už po duelu s Finskem. Důvody veřejně říkat nebudu. Vrána nepřijel v takové formě, jakou bychom si představovali. A u Zohorny je to podobné,“ vysvětlil Rulík, který už ve čtvrtek odmítl Filipa Zadinu ze San Jose, jak jsme také na SportechŽivě psali.

Hokejový mistr světa Jakub Voráček se pustil do kritiky české extraligy. Do Prahy láká Legii zkázy

Jak se chce na mistrovství světa prezentovat? „Srdcem a obětavostí. Udělat v domácím prostředí pro výsledek maximum,“ prozradil Rulík, který na reprezentační lavičce vystřídal Fina Jalonena. Současně také nastínil, že si ještě nechá místo pro některé hráče z NHL, kteří vypadnou ve 2. kole play off. Nominace tak ještě není definitivní. Někteří hokejisté budou muset na zapsání na soupisku čekat.

Po katastrofálních Českých hrách ale Rulík dostal poslední varování. V pátek, kdy jeho tým vstoupí do MS utkáním proti Finsku, už se jede naostro. A hokejový národ bude na výkony týmu extrémně přísný a kritický.

Co říkáte na nominaci na MS? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články