Kuchta si počínal jako Messi a vyslal Slavii jasný vzkaz. Kouč Sparty Priske přiznal obavy

Sparta vstoupila do ligového finále fantasticky. Po 24 minutách vedla po parádních padáčcích Jana Kuchty 2:0. Nakonec to ale měla na Slovácku složité.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

To byl start hodný budoucího mistra. Letenští zvítězili v úvodním kole nadstavbové části ligy na Slovácku 4:2. Obhájce titulu zareagoval na sobotní výhru Slavie nad Baníkem Ostrava 5:0, o které jsme na SportechŽivě také psali a v čele tabulky má před očekávaným derby v příštím kole opět čtyřbodový náskok. Hrdinou byl útočník Kuchta.

Kuchta: Brankáře budu lobovat

Sparťané v Uherském Hradišti v první půlhodině excelovali. Zejména kanonýr Jan Kuchta, který využil dva sólové úniky. V obou případech je efektně zakončil padáčkem. „Všem gólmanům jsem vyslal vzkaz, že když proti mně budou vybíhat, tak je budu lobovat,“ varoval pro příští kolo slávistické brankáře. A nutno dodat, že si reprezentační kanonýr v situacích počínal jako fenomenální Argentinec Lionel Messi.

Ostatně to potvrdil i jeho kouč Brian Priske. „Musím říct, že to byl mistrovský výkon, opravdu klasa, a to v mnoha ohledech. Nejenom tím, jakým způsobem Kuchta zachoval klid, když se ocitl před brankářem, ale i tím, jak pracoval pro tým, jak pomáhal defenzivě. Vážně skvělý výkon,“ prohlásil Priske pro iSport.

Ztráta bodů by byla fatální

Dle svých slov byl 75 minut utkání spokojený s celým týmem. Slovácku se ale dvakrát podařilo snížit na rozdíl jediné branky. A v závěru měl on i celá sparťanská obec nečekané obavy o vítězství. Ztráta bodů by totiž mohla mít pro Spartu fatální následky. Nakonec ale hosty uklidnil z penalty Ladislav Krejčí.

„To se stane, speciálně když hrajete proti takovým týmům, jako je Slovácko. Obzvlášť za situace, kdy byl stav 3:2. Soupeř na vás vyvíjí tlak, přicházejí vysocí hráči, nakopávají míče, je to hodně o osobních soubojích. Ale líbilo se mi, jak se s tím nakonec hráči vypořádali a jak pracovali do defenzivy,“ doplnil Priske pro O2 TV.

Jeho tým čeká v sobotu zápasu roku. Na Letné přivítá v ligovém derby Slavii. Pokud jí odolá, bude mít obhajobu ligové trofeje opravdu na dosah. Z mého pohledu je titul pořád stejně blízko, ale zároveň i daleko. Ještě nás čekají čtyři utkání,“ dodal dánský trenér, jehož trochu trápí zraněný kotník stopera Martina Vitíka. Pokud si ale Kuchta udrží formu, nemusí se o nic strachovat.

Co říkáte na góly Jana Kuchty? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
78 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články