Nevídaný trik rozesmutnil české fanoušky. Kritizovaný kanonýr Pastrňák letí místo do Prahy na Floridu

Reakce Davida Pastrňáka na nekompromisní kritiku nemohla být lepší. Životním gólem však rozesmutnil české fanoušky. A místo do Prahy tak poletí na Floridu.

i Zdroj fotografie: Boston Bruins
                   

Ta akce překvapila úplně všechny. A hlavně hokejisty Toronta. Na jejím konci byl v 62. minutě český kanonýr Pastrňák a poslal Boston do 2. kola play off NHL. Nevídaný trik ohromil celé zámoří. Obránce Hampus Lindholm nahodil puk od středové čáry do pravé části útočného pásma. Kanadskému týmu zdánlivě nic nehrozilo, takových akcí je za zápas nepočítaně. Jenže najednou se do volného prostoru přiřítil český útočník, ukořistil odražený puk a bleskovou kličkou do bekhendu rozhodl.

Pastrňák je hrdinou

Torontský forvard Mitch Marner, který měl v tu chvíli Pastrňáka bránit, si připadal, jak když kolem něj proletěla stíhačka. A za chvíli už se svěšenou hlavou zpytoval svědomí, stejně jako všichni jeho spoluhráči. „Byl to ohromný okamžik, hodně vzrušení a také úlevy. Zápas byl velmi vyrovnaný. Je skvělé, že jsme jej strhli na svou stranu. Celá série byla neskutečná a nemůžeme být na sebe více hrdí,“ jásal Pastrňák, který v sérii zaznamenal pět bodů za tři góly a dvě asistence.

Nebodoval jen v předchozích dvou zápasech. A právě za ně ho sepsul vlastní kouč. Boston totiž vedl v sérii 3:1 na zápasy, ale pak dvakrát prohrál a věřil mu málokdo. „Pastrňák musí přidat. Od lídrů potřebujete v takových zápasech lepší výkony,“ kritizoval českou hvězdu trenér Bostonu Jim Montgomery. Nyní mu ale po výhře 2:1 v rozhodujícím sedmém utkání musí líbat nohy.

Připsal si i dva hity

 „Byla to zasloužená kritika. Na jeho místě bych udělal to samé. Snaží se z každého hráče vytáhnout to nejlepší. Postavil jsem se k tomu ale jako chlap,“ řekl k ostrým slovům svého trenéra Pastrňák. V zápase byl velmi aktivní. Čtyřikrát vystřelil, připsal si dokonce i dva hity. „Musím ho pochválit. Byl velmi dynamický. Takhle si to představuju,“ ocenil ho tentokrát Montgomery, jehož tým se v druhém kole utká s Floridou.

Kouč národního týmu Rulík učinil zásadní rozhodnutí. Z nominace pro mistrovství světa vyřadil i hráče NHL

V Bostonu všichni slaví, ale čeští fanoušci, kteří se už už těšili na to, že Pastrňák dorazí na mistrovství světa do Prahy, jsou zklamaní. Muž s číslem 88 na dresu sám rozhodl o tom, že jeho případná účast na MS se zatím odkládá. Místo cesty do české metropole poletí na slunnou Floridu.

Boston sérii s Floridou začne už v noci z pondělí na úterý. Nejrychleji tak může být rozhodnuta 12. května zámořského času. Pokud by se protáhla stejně jako loni do sedmého duelu (Florida vyřadila Boston v prvním kole), byl by Pastrňák případně volný až o týden později. I v tom případě by největší české eso stále mohlo dorazit na světový šampionát, který začíná 10. května a vrcholí 26. května. Konec Toronta naopak uvolňuje pro mistrovství světa Davida Kämpfa. Rulík, o jehož problémech na Českých hrách jsme na SportechŽivě také informovali, defenzivního specialistu povolal.

Mrzí vás, že Pastrňák pokračuje v play off NHL? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
77 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články