Intriky a zákeřnosti. Rozpoutal se boj o nejlepšího pilota historie formule 1, ve hře jsou miliardy

Aktivity šéfa Mercedesu Toto Wolffa naznačují, že se snaží do týmu přilákat současného krále a brzy možná i nejlepšího pilota formule 1 všech dob. Začala bitva plná intrik.

i Zdroj fotografie: Wikimedia Commons
                   

Šéf Mercedesu Toto Wolff, jehož tým se v letošní sezoně mistrovství světa trápí, má políčeno na absolutní superstar. Z Red Bullu chce přetáhnout neotřesitelného vládce posledních let formule 1 Maxe Verstappena. Jenže nizozemský šampion má platnou smlouvu až do roku 2028. Wolff však dělá, jako by to nic neznamenalo. A rozehrál nechutnou hru plnou zákeřných slov.

Jako Sparta se Slavií

Rivalita mezi týmy Red Bullu a Mercedesu, to je něco jako když proti sobě ve fotbalovém světě postavíte Spartu a Slavii. Prostě se nenávidí. Stejně tak šéfové Christian Horner a Toto Wolff si jdou po krku už dlouho. Nyní ale Wolff zašel až příliš daleko. Začal otevřeně do svého týmu lákat nedotknutelného Verstappena.

„Je toho tolik, co by mohlo přesvědčit pilota k přestupu do jiného týmu. Jednoduše si můžete říct, že nejrychlejší auto má být v rukách nejrychlejšího pilota. Podle mě to ale není důvod proč zůstávat. Tohle může stačit jednoduchým lidem. Ale Max o tom určitě přemýšlí jinak,“ uvedl Wolff po Velké ceně v Šanghaji, čímž naznačil, že Verstappena nemůže donekonečna bavit takhle snadno vyhrávat a rád by možná přijal nové výzvy. Tím rozpoutal psychologickou válku plnou machinací.

Ať se Wolff stará o svůj tým

Reakce Christiana Hornera přišla brzy. Nebylo to totiž poprvé, kdy ho Wolff vytočil. „Udělal by líp, kdyby svůj čas radši věnoval svému týmu,“ vrátil úder zpět. Mercedes je totiž po pěti závodech v pořadí konstruktérů až čtvrtý a k Ferrari mu utíká hvězdný britský jezdec Lewis Hamilton. A právě po něm chce Wolff zacelil díru.

Miliardový byznys českého fotbalového reprezentanta. Teď chce bývalý záložník Slavie ovládnout ligový klub

„Nenechám se do jeho hry zatáhnout. Někdy je to jen účelové. Jsme ve skvělé formě. Není důvod, aby od nás někdo odcházel. Mercedes je v Poháru konstruktérů až za McLarenem, který má jeho motory. Wolff by se měl spíše soustředit na svoje problémy. A ne na jezdce, kteří jsou nedostupní,“ doplnil Horner.

Verstappen, o jehož vztahu s o devět let starší dcerou legendy F1 Nelsona Piqueta jsme na SportechŽivě také psali, vybojoval v Číně už 58. vítězství v kariéře (ze 190 závodů) a čtvrté z letošních pěti startů. Jeho kariéra je neuvěřitelná. V 17 letech se stal nejmladším závodníkem a ve věku 18 let a 228 dní i nejmladším vítězem závodu formule 1. Ročně si vydělá 1,3 miliardy korun. Mercedes mu ale podle informací OE24 a F1 Insider údajně nabízí až 3,8 miliardy korun. Nechá se Max zlákat?

Myslíte si, že Verstappen do Mercedesu přestoupí? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články