Kouč Hašek nominoval na fotbalové Euro prvního muže. Je z Bundesligy a reprezentanti se budou na trénincích divit

První jméno pro fotbalové Euro je jasné. Reprezentační kouč Ivan Hašek sáhl pro posile do německé Bundesligy. A hráči se mají na co těšit.

                   

Národní tým rozšíří kondiční trenér Nicolas Dyon, který v současnosti cepuje fotbalisty Borussie Mönchengladbach. Tedy i bývalého sparťana Tomáše Čvančaru. Vyžádal si ho trenér Hašek, který se s ním zná z francouzské ligy. „Výkonný výbor jmenoval Nicolase Dyona kondičním trenérem reprezentace mužů na období trvání UEFA EURO 2024,“ potvrdila v komuniké Fotbalová asociace.

Hašek lákal pomocníky Šilhavého

Ivan Hašek se původně rozhodl oslovit některé členy předchozího realizačního týmu, který měl při ruce bývalý kouč českého nároďáku Jaroslav Šilhavý. Ti však nakonec odmítli a zůstali věrni svému šéfovi. Nyní mu pomáhají v reprezentaci Ománu. Šilhavý byl strůjcem českého postupu na Euro, ale kvůli rostoucí kritice se rozhodl odstoupit.

Podle webu InFotbal bylo původně ve výběrovém řízení více kandidátů. Například také Tomáš Malý ze Sparty nebo další francouzský kondiční specialista Michael Dufour. Oba se ale věnují klubovým povinnostem. Šestačtyřicetiletý Dyon v minulosti zlepšoval fyzickou kondici v Saint-Étienne, reprezentaci Kataru, Nice, Rennes, Lugano či v Curychu.

Kondičním trenérem kvůli zranění

Rodák z Beaune začínal jako fotbalista, ale kvůli vážnému zranění kolene musel na vrcholovou kariéru zapomenout. Vystudoval tedy obor Trénink a motorický výkon, který završil magisterským titulem, má také diplom fotbalového trenéra (DEF).

Obránce Coufal a jeho snový život v Londýně. Bere 53 milionů korun ročně, o vše se stará jeho krásná Hana

Už 13. června se česká reprezentace přesune do Německa, kde se letos koná mistrovství Evropy. Do Eura vstoupí Haškovi muži o pět dnů později proti Portugalsku, jak jsme také psali na SportechŽivě. V základní skupině se národní tým utká ještě s Gruzií (22. června) a Tureckem (26. června). A Hašek slíbil, že udělá vše, abychom uspěli.

„Vést českou reprezentaci pokládám za svůj trenérský vrchol. Je to pro mě velká čest. Udělám všechno pro to, aby národní tým uspěl nejenom příští rok na mistrovství Evropy, ale samozřejmě také v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Touha dostat se na světový šampionát i jako trenér je něco, co mě teď požene dopředu,“ řekl při loňské inauguraci reprezentační kouč Ivan Hašek. Držme mu pěsti.

Věříte, že kouč Hašek dovede národní tým na Euru k úspěchu? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články