Z programu České televize zmizí další evropský fotbal. Diváci mluví o podrazu

Je to hotové. Česká televize ztratí vysílací práva na významné fotbalové soutěže. Kdo bude chtít vidět velké zápasy Sparty, Slavie či Plzně, musí zaplatit.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Domácí duel Sparty s Liverpoolem, její bitvy s Galatasaray, zápas Slavie s AC Milán nebo semifinále Plzně proti Fiorentině, o kterém jsme také psali na SportechŽivě… Takové nezapomenutelné mače předních českých týmů už prostě zdarma na ČT nebudou. K dříve oznámeným stanicím Sport 1 a Sport 2 totiž přibyl další soukromý vysílatel Nova Sport 5, který bude nově vysílat čtvrteční utkání.

Šéf ČT Sport: Ceny práv skokově rostou

Vysvětlení televize? „V současné chvíli nemáme z evropských pohárů nic. Tato ztráta nás mrzí, ale o úspěchu v tendru rozhodují finance a ceny vysílacích práv rostou skokově. V daném období nabídneme divákům mistrovství světa v ledním hokeji, mistrovství Evropy v atletice, fotbalové Euro a olympijské hry,“ řekl ČTK výkonný ředitel veřejnoprávní ČT Sport Jiří Ponikelský.

Poslední prestižní zápasy, které na ČT poběží, jsou čtvrteční semifinále Evropské ligy mezi AS Řím a Leverkusenem, poté za týden jedno z odvetných utkání a následně finále Evropské a Konferenční ligy. Pak už evropský fotbal z veřejnoprávní televize zmizí. Tahle zpráva pochopitelně naštvala diváky.

Okresní přebor ve fotbale na ČT?

„Hlavně že Česká televize financuje jeden stupidnější seriál za druhým. Lepší kanál ČT Sport zrušit,“ stěžuje si jeden z fotbalových fanoušků na facebooku. „Takže ČT zbydou šachy, pozemní hokej, florbal a okresní přebor ve fotbale. Je to podraz na obyčejné lidi. Dělají si z nás srandu,“ přidává se k němu jiný divák.

Miliardový byznys českého fotbalového reprezentanta. Teď chce bývalý záložník Slavie ovládnout ligový klub

Česká televize vedle čtyřech zbývajících zápasů v Evropské a Konferenční lize odvysílá také mistrovství Evropy v Německu. Stále může vysílat také druhou ligu a domácí pohár MOL Cup, z něhož ještě diváci 22. května uvidí finále Plzeň vs. Sparta. Pak to ale skutečně vypadá na ty šachy a florbal.

Jste spokojeni s programem na ČT Sport? Napište nám do komentářů

Zdroj:
Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články