Dnes Neděle - oblacno 20°C
Zítra Pondělí - polojasno 23°C
Neděle 19. 5. 2024
Svátek má Ivo
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Lávky v Dolních Počernicích se dočkají rekonstrukce za 19 milionů korun
Jedna z lávek v Dolních Počernicích. Foto: Jiří Sedláček / Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0

Lávky v Dolních Počernicích se dočkají rekonstrukce za 19 milionů korun

Lávky pro pěší v Dolních Počernicích se dočkají nutné rekonstrukce. Pražští radní v pondělí schválili výběr zhotovitele veřejné zakázky na stavbu dvou lávek přes Rokytku. Práce provede společnost Metrostav TBR, předpokládané investiční náklady činí 19,2 milionu korun včetně DPH.  Dvě stávající lávky jsou ve špatném technickém stavu, budou proto zcela přestavěny s využitím původních ocelových nosníků.

„Pokračujeme v rozvoji infrastruktury v celé Praze. Dojde tak ke kompletní přestavbě starých lávek pro pěší přes Rokytku v Dolních Počernicích. Stavba počítá i s přeložkami sítí,“ uvedl pražský radní pro oblast infrastruktury Michal Hroza (TOP 09).  

Lávky se nacházejí v centru obce a sousedí přímo s obytnou zástavbou, se stavbou bude proto řešena i bezpečnost silničního provozu. Převedena bude muset být ulice Národních hrdinů, která navazuje na Pražský okruh. 

„Silniční most, který se nachází v blízkém okolí nebude stavbou nijak dotčen. Zapotřebí bude vykácet stromy na povodní straně mostu. Dále stavba zahrnuje přeložky inženýrských sítí,“ popsal mluvčí magistrátu Vít Hofman. 

Jakmile si zhotovitel převezme stanoviště a započne samotnou realizaci, měly by být práce hotové do sedmi měsíců.


Autor: puc

Na obchodní dům Máj dělníci instalují druhého motýla od Černého

Dnes v 11:53

Na obchodní dům Máj na Národní třídě v neděli dělníci instalují druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. První motýl byl na fasádu Máje připevněn v sobotu, druhý byl v neděli před 10:30 zatím stále na zemi. S jeho instalací se čeká na...

Očkování zvířat osob bez domova

Včera v 15:07

V areálu noclehárny Michle proběhne 22. května od 9 do 11:30 hodin již tradiční očkování zvířat osob bez domova.

Praha 4 hledá členy do komise pro Eurovolby

17. května 2024 ve 14:47

Praha 4 uvítá na doplnění komisí pro Eurovolby 2024 nové zájemce o členství. Vhodné je i pro studenty 18+ a zdatnější seniory. Bydliště na Praze 4 není podmínkou.

Praha 13: Pomozte zajistit hladký průběh voleb

17. května 2024 v 10:46

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Volební komise, které zajišťují průběh hlasování a následné sčítání hlasů, nejsou dosud plně obsazeny.

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

16. května 2024 ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Další články
Nahoru