Hlavní obsah

Krize v TOP 09. Pekarová zažívá nejtěžší okamžiky kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Přežije šéfka TOP 09 současnou krizi své strany? Dozvíte se v podcastu.

Článek

TOP 09 si chtěla vylepšit preference a podařil se jí přesný opak. Kvůli zpackané výměně ministra se stalo to nejhorší, co může partaj potkat – před vlastními voliči vypadá jako zoufale nekompetentní.

Panika dlouhodobě probublávající ve straně kvůli špatným preferencím teď vypukla naplno. A objevuje se volání po mimořádném sjezdu a obměně vedení.

Poslechněte si čerstvou epizodu Vlevo dole:

„Markéta Pekarová Adamová zažívá nejhorší okamžiky od zvolení předsedkyní strany v roce 2019. Ukazuje se, že TOP 09 nejen nemá lidi, ale zároveň si nechala ukrást i svá témata, která ji definovala – jako je euro nebo rozpočtová odpovědnost,“ říká v podcastu Václav Dolejší.

Přesto se podle autorů Vlevo dole šéfka Topky nyní ve funkci udrží. Ostatně s unáhlenou výměnou by strana mohla dopadnout stejně jako s ministrem pro vědu – fronta schopných mediálních hvězd na funkci předsedy se v TOP 09 rozhodně nestojí.

„Pekarová si ale udělala ve straně hromadu nepřátel, kteří jí to nezapomenou. Asi se to neprojeví hned, ale jednou jí to dají sežrat,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Vydrží nový nominant alespoň do vydání další epizody Vlevo dole? Vrátí se na scénu Miroslav Kalousek? A může Univerzální voják porazit Predátora? Celý podcast si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Doporučované