Hlavní obsah

Belgie vyšetřuje znásilňování čtrnáctileté dívky partou dětí, trápily ji dva dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný případ skupinového znásilnění čtrnáctileté dívky vyšetřuje státní zastupitelství v belgickém Kortrijku. Na zločinu se mělo podílet zhruba deset pachatelů ve věku jedenáct až 16 let. Všichni podezřelí byli zadrženi a umístěni pod dohled soudu pro mladistvé.

Foto: Profimedia.cz

Děti ve věku 11 až 16 let dívku držely dva dny. Ilustrační foto

Článek

Čin se odehrál už během velikonočních prázdnin. Kriminalisté vedou vyšetřování v přísném utajení, aby nedošlo k vyzrazení identity oběti. Nyní ale o případu informoval list Nieuwsblad s odvoláním na „dobře informované zdroje“ a potvrdila jej i místní prokuratura.

Server Daily Mail napsal, že podezřelí jsou „pravděpodobně mladí lidé přistěhovaleckého původu“. Dívka je v péči psychologů.

Ke zločinu došlo podle dostupných informací tak, že dívku na místo vylákal její dospívající přítel. Šlo o zalesněný prostor na konci jedné ulice, kde jsou garáže a kam není z nejbližších domů vidět.

Přítel měl na dívku nejprve sám zaútočit a poté umožnit svým kamarádům, kteří už v lesíku čekali, aby oběť také zneužili. Pachatelé si údajně vše natáčeli na mobilní telefony a záběry zveřejnili na sociálních sítích.

Skupina údajně zadržovala a znásilňovala dívku po dobu dvou dní. Není jasné, zda jsou všichni vinni stejnou měrou a zda či do jaké míry se na znásilnění podíleli. To je předmětem dalšího vyšetřování.

„Pachatelé byli zatčeni a jsou pod dohledem soudu pro mladistvé. Ten přijal nezbytná opatření na ochranu mládeže, včetně umístění do komunitních ústavů. Vyšetřování stále probíhá,“ uvedla prokuratura.

Migrant, který znásilnil dívku, může zůstat v Británii. Doma by se nemohl léčit z depresí

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám