Peněženky s USDC stablecoiny vzrostly v roce 2023 o 59 %

Share This Post

Počet peněženek obsahujících minci USDC v hodnotě alespoň 10 USD vzrostl o 59 % v roce 2023, podle zprávy z 15. ledna od společnosti Circle. Tento růst přišel navzdory tomu, že USDC ztratil 20 miliard dolarů ze své oběžné nabídky, což naznačuje, že mince dokážou získat uživatele, i když její tržní kapitalizace oslabuje. 

Zpráva s názvem „Stav ekonomiky USDC“ představila široký přehled současného používání USDC. Circle ve zprávě uvedl, že oběžná nabídka mincí klesla ze 45 miliard USD na 25 miliard USD v prvních 11 měsících roku 2023, což představuje pokles přibližně o 44 %.

Circle připisuje pokles „zvýšení úrokových sazeb, regulačním zásahům, bankrotům a přímým podvodům“ v kryptoměnách, což způsobilo, že uživatelé vytáhli své peníze z ekosystému na tradiční trhy. Jako zvlášť důležitou sílu tohoto poklesu uvedli „příležitostné náklady na držení USDC“, protože rostoucí úrokové sazby přilákaly investory na tradičnější trhy.

Rostoucí adopce USDC

Ale uprostřed této kontrakce jiné známky ukazují na rostoucí akceptaci USDC, tvrdí zpráva. V průběhu roku bylo vyraženo nebo spáleno více než 197 miliard USD v USDC, což minci umožnilo působit „jako hlavní most mezi ekonomikou digitálních aktiv a tradičními financemi“. Kromě toho počet peněženek s USDC v hodnotě přes 10 USD vzrostl na více než 2,7 milionu, což je 59% nárůst oproti roku 2022.

Rok 2023 byl pro USDC bouřlivý. V březnu token nakrátko ztratil své postavení během krátké, ale bouřlivé bankovní krize ve Spojených státech. Nicméně, jeho fixace byla rychle získána poté, co se Federální rezervní systém přesunul k náhradě vkladatelů za vícenásobné selhání 

V prvních dvou týdnech roku 2024 společnost Circle požádala o počáteční veřejnou nabídku ve snaze získat finanční prostředky na další rozvoj ekosystému USDC a spojila se se žlutou kartou s cílem rozšířit používání USDC v Africe.

 

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...