NFT se vrací po schválení spotového bitcoinového ETF

Share This Post

Když Komise pro cenné papíry a burzy Spojených států (SEC) schválila první spotové bitcoinové  fondy obchodované na burze (ETF) ve Spojených státech, odborníci na Web3 tvrdí, že schválení může posílit zmenšující se sub-krypto ekosystém nezaměnitelných tokenů (NFT).

Bill Qian, předseda krypto investiční společnosti Cypher Capital, řekl, že vnímaná „alternativní aktiva“, jako jsou NFT, mají „nepřímý prospěch“ ze schválení spotového BTC ETF ve Spojených státech. Qian věří, že schválení ETF bude také hrát klíčovou roli v přijímání BTC mainstreamovými financemi a pravděpodobně také ovlivní NFT. 

„Rostoucí porozumění a přijímání bitcoinu se pravděpodobně přelije, což zvýší zvědavost investorů a chuť na NFT,“ vysvětlil Qian. Dodal, že rozšíření znalostí a pohodlí s digitálními aktivy by také mohlo vést k „širšímu přijetí NFT“ jako životaschopné investici vedle BTC. 

Oscar Franklin Tan, finanční ředitel společnosti Atlas Development, hlavního přispěvatele do platformy NFT Enjin, věří, že spotové schválení bitcoinových ETF „posílí NFT“. Manažer argumentoval, že „Bitcoin má NFT“, s odkazem na protokol Ordinals, který měl za posledních 30 dní objem prodeje přes 800 milionů dolarů.

Výkonný ředitel také řekl, že schválení ETF je „zásadním ověřením“, což ukazuje, že největší digitální aktivum je nyní schváleno SEC pro maloobchod. 

„Nikdo nemusí nic vysvětlovat. Mohou jen ukázat na ETF, doplněné velkými jmény BlackRock, Fidelity a Coinbase.

Ethereum ETF

Kromě toho Tan řekl, že po schválení BTC ETF, by mohlo být na řadě i schválení Ethereum ETF, což přinese obnovený zájem o NFT, jež jsou založany na Ethereu. Tan dodal: „To přivede pozornost zpět k původním Ethereum NFT, jako jsou Bored Ape Yacht Club a CryptoPunks, které mají mnohem více historie a zavedených komunit než bitcoinové NFT.“

Sergey Sheleg, hlavní produktový ředitel sociální platformy Web3 Nicegram, popsal integraci tradičních finančních struktur, jako jsou ETF, s kryptoměnami jako pozitivní signál pro trh NFT. Exekutiva věří, že by to mohlo zlepšit důvěru a zvýšit zapojení institucí do prostoru NFT. 

Výkonný ředitel věří, že předpisy týkající se digitálních aktiv se vyvíjejí velmi rychle, a to „pomůže příčině NFT“, která přesáhla původní humbuk a ovlivnila případy použití, jako je prodej vstupenek, částečné vlastnictví umění a správa identit. 

Mezitím Dirk Lueth, spoluzakladatel NFT herní platformy Upland, řekl, že ETF sníží vnímané riziko a složitost vstupu na krypto trh. Tím vznikne větší komfort při rozšiřování nákupních aktivit v prostoru NFT. 

Lueth se domnívá, že to pravděpodobně poroste se zvýšenou likviditou trhu, očekávaným snížením kolísání cen, lepší infrastrukturou a větší jasností regulace. Výkonný ředitel také uvedl, že schválení zvýší povědomí a potvrdí, že kryptoprůmysl je „zde zůstane a má budoucnost v USA“.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...