WEF identifikuje umělou inteligenci a kvantové výpočty jako vznikající globální hrozby

Share This Post


Světové ekonomické fórum (WEF) zveřejnilo svou 19. zprávu o globálních rizicích, která zdůrazňuje novou globální hrozbu – umělou inteligenci (AI) – a zkoumá její rozmanité důsledky ve vyhrazené sekci.

Zpráva WEF zkoumá různé dopady AI. Nastiňuje nepříznivé výsledky technologií umělé inteligence, některé zamýšlené či nezamýšlené negativní důsledky pokroku v oblasti umělé inteligence a souvisejících technologických schopností (včetně generativní umělé inteligence) na jednotlivce, podniky, ekosystémy a ekonomiky.

Zpráva také identifikuje kvantové výpočty, systém závislý na AI, jako potenciálního narušitele, který představuje riziko pro stávající technologické prostředí a přináší značné bezpečnostní problémy. Kategorizuje nepříznivé výsledky umělé inteligence v hraničních technologiích tak, aby zahrnovaly kvantové výpočty, biotechnologie a geoinženýrství.

WEF však poznamenal, že umělá inteligence nabízí výhody produktivity a průlomy v tak rozmanitých oblastech, jako je zdravotnictví, vzdělávání a změna klimatu. Zpráva naléhala na omezení úmyslného zneužívání umělé inteligence a dodržování předpisů v této oblasti.

Obavy z dezinformací

WEF zdůrazňuje zvláštní obavy z rychlého nárůstu obsahu generovaného umělou inteligencí, který ztěžuje rozlišování mezi realitou a nepravdou. Zpráva identifikuje šíření dezinformací a dezinformací prostřednictvím zmanipulovaného a vymyšleného obsahu jako globální riziko, které může ovlivnit veřejné mínění a podpořit nedůvěru ve fakta a autoritu.

Zpráva podtrhuje vliv umělé inteligence na globální trh práce a očekává podstatná narušení v různých odvětvích. I když umělá inteligence může vytvářet nové pracovní příležitosti, poznamenává WEF, mohla by také vést ke značným ztrátám pracovních míst a ekonomické nestabilitě.

Tento problém vyvolal polemiku v různých průmyslových odvětvích, kdy umělá inteligence rychle nahradila lidi, což způsobilo globální obavy o práci od zábavy po vědecký výzkum.

WEF vyzývá ke zvýšení informovanosti a vzdělávání veřejnosti o AI a její regulaci, aby se tato rizika vyrovnala. Nedávná globální deklarace o bezpečnosti umělé inteligence, podepsaná vůdci z 29 zemí a Evropské unie v Bletchley Park, zdůrazňuje naléhavou potřebu řídit tuto vyvíjející se technologii.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...