Συνάντηση Μπλίνκεν – Σίσι για τη Γάζα στο Κάιρο

Συνάντηση Μπλίνκεν – Σίσι για τη Γάζα στο Κάιρο

Η επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Σίσι με τον βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στο λιμάνι της Ακαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάιρο της Αιγύπτου νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώνοντας τη μαραθώνια περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Η επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Σίσι με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στο λιμάνι της Ακαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Απειλή εξάπλωσης της κρίσης

Η Ουάσιγκτον πιέζει για πορεία προς τα εμπρός, καθώς συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα, ενώ η σύγκρουση απειλεί να εξαπλωθεί περαιτέρω στον Λίβανο, στο Ιράκ και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία προειδοποίησαν μετά τις συνομιλίες ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ, η οποία έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 23.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, δεν πρέπει να οδηγήσει στον εκτοπισμό των 2,3 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας ούτε να καταλήξει σε ισραηλινή κατοχή.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν επιμείνει ότι δεν είναι αυτό το σχέδιο του Ισραήλ για τη Γάζα μετά τον τερματισμό του πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή