Ερντογάν: Η τουρκική σφαίρα επιρροής εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Ασία και την Αφρική

Ερντογάν: Η τουρκική σφαίρα επιρροής εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Ασία και την Αφρική

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η σφαίρα επιρροής και συμφερόντων της χώρας του δεν βρίσκεται μόνο εντός συνόρων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η σφαίρα επιρροής και συμφερόντων της χώρας του δεν βρίσκεται μόνο εντός των συνόρων της, αλλά εκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Ασία και την Αφρική.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορά της. Το έθνος μας είναι υπεύθυνο όχι μόνο για ό,τι συμβαίνει εντός αυτών των συνόρων. Η σφαίρα επιρροής και ευθύνης της Τουρκίας είναι πολύ ευρεία. Αυτό οφείλεται στην ιστορία και τον πολιτιστικό μας παρελθόν και την πίστη μας», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα Star.

«Δισεκατομμύρια άνθρωποι μάς παρακολουθούν σε μια τεράστια περιοχή, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από το κέντρο της Ασίας προς τα νότια και τα ανατολικά της, από τη βόρεια Αφρική έως τις κεντρικές της περιοχές», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάθε νίκη και επιτυχία της Τουρκίας έχει απήχηση στους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές» και αυτό θέτει μεγάλη ευθύνη στη δημοκρατία. Κατέστησε σαφές ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία γιόρτασε τα εκατό χρόνια της το 2023, θα συνεχίσει να εργάζεται ενεργά σε εξωτερικούς τομείς. Αυτό απαιτεί ο επερχόμενος «αιώνας της Τουρκίας», όπως δηλώνουν οι αρχές της χώρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αγώνα κατά της αδικίας στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ως ένα από τα πιο πιεστικά καθήκοντα. «Στον δυτικό κόσμο συναντάμε αυτούς που δοξάζουν και υποστηρίζουν τις θηριωδίες του Ισραήλ, που καταπατούν τις αξίες που κάνουν τον άνθρωπο άνθρωπο. Καθήκον μας είναι να παραμένουμε σε επαγρύπνηση απέναντι στην αδικία, την ανηθικότητα και την απανθρωπιά των παγιδευμένων εχθρών του Ισλάμ και της Τουρκίας», είπε.

Πηγή: Star, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή