Συνελήφθη ο επικεφαλής του «Αριστερού Μετώπου» της Ρωσίας

Συνελήφθη ο επικεφαλής του «Αριστερού Μετώπου» της Ρωσίας

Ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για «δικαιολόγηση της τρομοκρατίας»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, ηγέτης του Αριστερού Μετώπου, συνασπισμού ρωσικών αριστερών οργανώσεων που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας, συνελήφθη νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «δικαιολόγηση της τρομοκρατίας», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον δικηγόρο του. 

Ο Ουντάλτσοφ, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε γράψει στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram νωρίτερα το πρωί ότι η αστυνομία έσπασε την πόρτα και εισέβαλε στο σπίτι του. Ο δικηγόρος του δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον πελάτη του.

Η σύζυγός του Αναστασία είναι μέλος του Κοινοβουλίου της Ρωσίας.

Συμμάχησε με τον Ναβάλνι

Ο Ουντάλτσοφ ήρθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2011-2012 στη Μόσχα, έπειτα από ισχυρισμούς για εκτεταμένη εκλογική νοθεία και συμμάχησε τότε με τον, φυλακισμένο πλέον, επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ουντάλτσοφ φυλακίστηκε το 2014 με την κατηγορία διοργάνωσης διαδηλώσεων και αφέθηκε ελεύθερος το 2017.

Παρόλο που παραμένει επικριτικός απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουντάλτσοφ, από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, έχει διακόψει τις σχέσεις του με πρώην συμμάχους της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας τη στρατιωτική εκστρατεία του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή